„Europeana“: Europos skaitmeninė biblioteka su 23 milijonais objektų  (0)

Tai – viena didžiausių pasaulyje su kultūra ir istorija susijusių bibliotekų. Jos mastai yra net ne įspūdingi, o epiški – čia rasite informacijos apie 23 milijonus objektų iš 2200 Europos institucijų, įsikūrusių 33 šalyse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp bibliotekos egzempliorių yra meno kūriniai, knygos, nuotraukos, meniniai filmai ir vaizdo įrašai. Praktiškai naudinga yra tai, jog didžioji „Europeana“ duomenų bazės dalis lankytojams pateikiama pagal „Public Domain Dedication“ (CC0) licenziją, t. y. turinys nėra saugomas šiuolaikinių autorių teisių. Tai reiškia, jog bet kas gali kopijuoti, modifikuoti ir platinti informaciją be papildomų įsipareigojimų, net jei tai daroma komerciniais tikslais.

Duomenų bazės kūrėjai pripažįsta, jog jiems teko įveikti daugybę kliūčių, kol „Europeana“ pradėjo veikti taip, kaip planuota, ypač įvertinant tai, jog kūrimo procesas truko kelerius metus. Kodėl ši biblioteka yra tokia reikšminga? Nes tai yra naujas šiuolaikinis įrankis, kuriuo bet kuris asmuo gali surasti jį dominantį kultūrinį ar istorinį turinį. Daugelis realių muziejų ir juose saugomų eksponatų yra plačiai išsklaidyti geografiniu požiūriu ir juos aplankyti galimybių turi ne kiekvienas. Tuo tarpu internetas ir kompiuteris šiais laikais yra kasdieninio naudojimo įrankis, leidžiantis skaitmeninę ar suskaitmenintą informaciją pasiekti iš bet kur. Jei jus sudomino šis projektas, „Europeana" biblioteką rasite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)