"Thunderbolt" mobiliesiems įrenginiams energetiškai per daug godus  (3)

Gana simboliška, jog „periferinę revoliuciją“ mobiliųjų įrenginių atžvilgiu vakar paskelbė būtent kompanija "Apple", kuri kartu su "Intel" rinkoje bando išpopuliarinti "Thunderbolt" sąsają. Naujasis "Apple" išplėtimo lizdas netgi gavo savo firminį pavadinimą – "Lightning", nors suderinamumo su "Thunderbolt" jis jokiu būdu nenumato.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Papasakoti apie "Thunderbolt" vystymosi perspektyvas ėmėsi kompanija "Intel", kuri šią savaitę intensyviai darbuojasi savo rudeninėje konferencijos IDF 2012 sesijoje. Portalo "PCWorld" puslapiuose atsirado vietos vieno iš "Intel" atstovų paatviravimams. Pastarasis paaiškino, jog "Thunderbolt" sąsaja ir atitinkami valdikliai kol kas vartoja per daug energijos, kad galėtų būti panaudoti išmaniuosiuose telefonuose ir planšetiniuose kompiuteriuose. Antra vertus, hibridiniai įrenginiai, tokie kaip "ultrabook" kompiuteriai su „atsegama“ klaviatūra, "Thunderbolt" jungtį vis tik galėtų gauti. Priminsime, jog dabartinė "Thunderbolt" versija su variniu kabeliu gali „pamaitinti“ iki 10 W galingumo įrenginį – realybėje šis rodiklis sumažėja iki 8,5 W, tačiau to vis tiek pakanka daugumai mobiliųjų įrenginių. Mobilieji produktai, kurie apsiriboja 2 W energijos suvartojimu, dabartinės "Thunderbolt" versijos palaikyti negali. Jau šių metų pabaigoje rinkoje turėtų pasirodyti optiniai "Thunderbolt" kabeliai, kurie padidins duomenų perdavimo distanciją iki 30 metrų, tačiau tuo pačiu metu atsisakys galimybės įkrauti prijungtus įrenginius. Beje, antroji "Thunderbolt" varinių kabelių karta kainuos mažiau, kadangi gamybos savikainą pavyko sumažinti maždaug 25%. Metų pabaigoje produktų, palaikančių naują sąsają, skaičius išaugs iki 100 modelių.

Įdomu tai, jog USB 3.0 palaikymą išmanieji telefonai ir kompaktiškos planšetės turi gauti jau 2012 m. pabaigoje. Akivaizdu, jog mobiliajame sektoriuje "Thunderbolt" gali taip ir neišplisti, kadangi USB 3.0 tiesiog aplenks jį, o "Intel" sprendimo diegti jau nebebus jokios prasmės – ir per brangu, ir neefektyvu. O kai "Intel" jau galės pasiūlyti „taupesnę“ "Thunderbolt", žiūrėk – už lango jau ir naujas USB standartas atsiras...

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)