Kokia gi "iPhone 5" komponentų ir medžiagų savikaina?  (10)

Po oficialaus naujojo "Apple" išmaniojo telefono, kuris vis tik pavadintas "iPhone 5", o ne „The new iPhone“, anonso klausimų apie įrenginio charakteristikas tiek vartotojams, tiek žurnalistams lyg ir neliko. Tradiciškai, kitu žingsniu turėtų tapti aksesuarų kainos, o taip pat komplektuojančių dalių, naudojamų išmaniojo telefono gamyboje, savikaina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigia portalas "EE Times", nurodydamas kompanijos "UBM TechInsights" ekspertų atliktus skaičiavimus, "iPhone 5" su 16 GB kaupikliu versijos medžiagų ir komponentų kaina lygi $167,50 – tai yra $35 daugiau, nei "iPhone 4S" atveju. Pačios akivaizdžiausios kategorijos, dėl kurių pakilo savikaina – tai naujas ekranas su integruotu sensoriniu sluoksniu, naujas mikroprocesorius "Apple A6", bevielių sąsajų ir modemo valdikliai, taip pat kai kurios kitos posistemės. Artėjant prezentacijos rytui, kai "Apple" puslapyje atsirado naujojo "iPhone 5" aprašymas, buvo atskleista pagrindinė intriga – adapterių kaina. Pastarieji reikalingi seniems periferiniams įrenginiams, kad šie galėtų dirbti su nauja telefone įdiegta "Lightning" sąsaja. taigi pats paprasčiausias firminis adapteris, turintis monolitinį korpusą, kainuoja $29. Šio adapterio korpusas sutrukdytų įstatyti "iPhone 5" į kai kurias išplėtimo (docking) stoteles ir padėkliukus, kurie skirti senai 30-pin jungčiai. Daugiau lankstumo leidžia pasiekti kitas adapterio modelis su 20 cm ilgio kabeliu, kuris kainuoja $39. Šie adapteriai suderinami ne tik su "iPhone 5", tačiau ir su penktosios kartos "iPod touch" bei septintosios kartos "iPod nano" – paskutiniai du įrenginiai taip pat buvo pristatyti kartu su naujuoju išmaniuoju telefonu. Beje, "Apple" atstovai pažadėjo, jog naujoji "Lightning" sąsaja kompanijos įrenginiuose bus naudojama ne vienerius metus, taigi naujų „periferinių revoliucijų“ artimiausiu metu baimintis neverta. Beje, "iPhone 5" komplekte turės ir naują priedą, kuris vadinasi "EarPods", taip pat bus platinamas naujas dėklas, skirtas jam saugoti ir transportuoti.

Priminsime, jog "iPhone 5" pareikalaus naujo formato "nano-SIM" kortelės (nuotraukoje per vidurį). "Micro-SIM" kortelės su nauju telefonu dirbti negalės, net jei bus imtasi „chirurginio“ adaptavimo priemonių.

Duodamas interviu portalui "AllThingsD", "Apple" viceprezidentas Phil Schiller pabandė įtikinti, jog "Apple" įrenginiai gali puikiai jaustis ir be NFC technologijos, o taip pat ir be bevielio baterijos įkrovimo funkcijos. Pirmu atveju kaip alternatyva siūloma "Passbook" funkcija. Savo ruožtu, kurti kažkokius naujus įkrovimo būdus, kurie vis tiek pareikalaus įjungimo į elektros lizdą – tokį sprendimą "Apple" palaikė neturinčiu prasmės. Lieka sulaukti, kokia gi bus rinkos reakcija.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: