Londone siūloma pastatyti oro uostą ant vandens  (3)

Amerikiečių architektų firma „Gensler“ už 80 mlrd. JAV dolerių siūlo naujo oro uoste Londone statybų projektą. Nors tokia kaina yra dešimt kartų didesnė už tai, kiek kainavo penktojo Hytrou (Heathrow) oro uosto terminalo statybos, londoniečiams, kurių oro uostas 2007 metais buvo pripažintas prasčiausiu pasaulyje, veikiausiai kaina nebėra svarbiausias dalykas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penktajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje pastatytas Hytrou oro uostas net po kelių rekonstrukcijų nesugeba susidoroti su kasmetiniu didesniu nei 67 mln. keleivių srautu. Šis oro uostas yra didžiausias pasaulyje, tačiau Londono gyventojai vargiai tuo didžiuojasi, nes iš tiesų oro uostas yra labai nepatogus ir perpildytas. Bet kokia Hytrou modernizacija būtų neišvengiamai susijusi su šalia oro uostų esančių gyvenamųjų namų griovimu. O naujo – jau septinto – oro uosto statybos už miesto dėl Britanijos sostinės transporto problemų nebūtų geras sprendimas.

„Gensler“ suprojektavo oro uostą pavadinimu „London Britannia Airport“ ir siūlo jį pastatyti Temzės žiotyse and plaukiojančios salos. Čia būtų įrengti keturi pakilimo-nusileidimo takai. Tokia platforma būtų tvirtai pritvirtinta prie dugno, o elektros energiją oro uostui gamintų vandens turbinos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Londono žinios
Londono žinios
(1)
(0)
(0)

Komentarai (3)