„Intel“ ir AMD procesoriai planšetėms nepalaikys „Linux“  (21)

Planšetiniams kompiuteriams skirtos naujos „Intel“ ir AMD aparatinės platformos nebepalaikys „Linux“ šeimos operacinių sistemų, pranešė „The Inquirer“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leidinys pranešė, kad naujos kartos „Atom“ procesoriai kodiniu pavadinimu „Clover Trail“ nebebus suderinami su „Linux“ branduoliu paremtomis OS. Tai reiškia, kad vienintele programine planšetinių kompiuterių, kuriuose planuojama naudoti „Clover Trail“ procesorių šeimos modelius, bus „Windows 8“.

Skelbiama, kad iš tikrųjų „Linux“ OS galėtų veikti su „Clover Trail“ procesoriais, nes jie naudoja x86 mikroarchitektūrą, tačiau vargu ar bent vienas planšečių gamintojas norės prasidėti su „Linux“: „Intel“ atskleidė neteiksianti tokiam gamintojui jokios techninės paramos. „Linux“ atsisakymas planšetėms skirtose būsimose „Intel“ aparatinėse platformose gali būti susijęs su naujais „Clover Trail“ elektros vartojimo režimais, kurių metu atskirų procesoriaus branduolių taktų generatorius visiškai išjungiamas.

Pasak „Intel“ atstovų, kad šie režimai galėtų veikti, operacinė sistema turi mokėti „sufleruoti“ procesoriui. Iš visko sprendžiant, naujausios „Linux“ branduolio versijos tokios galimybės dar neturi, rašo „The Inquirer“. Apie „Linux“ palaikymo atsisakymą naujos kartos procesoriuose, skirtuose planšetiniams kompiuteriams, pranešė ir bendrovė AMD. Ji informavo, kad jos naujieji procesoriai kodiniu pavadinimu „Hondo“ bus suderinami tik su „Windows 8“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (21)