"Toshiba" ėmė gaminti namams skirtus akumuliatorius  (5)

Korporacija „Toshiba Corp“ kartu su „Toshiba Lighting and Technology Corp“ paskelbė sukūrusios didelės talpos akumuliatorius, skirtus namų ūkiams. Tikimasi, jog 6,6 kWh talpos ličio jonų baterija stipriai paskatins atsinaujinančių energijos šaltinių naudojimą. Be to, pirkėjai galės efektyviai išnaudoti pigesnės naktinės energijos tarifus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sistema, pavadinta „eneGoon“, bus pradėta pardavinėti jau 2012 metų lapkričio mėnesį. Įmonės planuoja parduoti maždaug 12 000 vienetų tokių sistemų per metus. Pagrindinė jos dalis – ličio jonų įkraunama baterija, turinti 6,6 kilovatvalandžių (kWh) talpą, o tai gana daug namuose naudojamai stacionariai energijos sistemai. Ją bus galima naudoti, pavyzdžiui, įkraunant naktine elektros energija, kuri bus panaudota dieną, kai elektra yra brangesnė.

Jei name yra vėjo generatorius ar saulės moduliai, vėlgi „eneGoon“ išspręs problemą – tokios energijos nebereikės sunaudoti nedelsiant, kaip iki šiol, ir elektros prietaisai galės veikti, net jei nepūs vėjas ar nešvies Saulė. Be to, „eneGoon“ maksimali galia yra trys kilovatai, o tai, „Toshiba“ tvirtinimu, yra didžiausia galia tarp visų rinkoje šiuo metu siūlomų akumuliatorių naudojimui namuose, ir todėl bus galima naudoti kelis galingus elektros prietaisus, pavyzdžiui, oro kondicionierių, viryklę ir šaldytuvą tuo pačiu metu.

Visiškai įkrauta, naujoji sistema galėtų tiekti pakankamai elektros energijos apšvietimo įrangai (100W), šaldytuvui (160W), televizoriui (150W) ir asmeniniam kompiuteriui (30W) apie 12 valandų. Akumuliatorius pilnai įkraunamas per maždaug penkias valandas normaliu režimu, ir per dvi greituoju režimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(8)
(0)
(7)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: