"Google" nori "Android" vientisumo, tačiau "Alibaba OS Aliyun" laiko atskira platforma

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2012-09-21 09:07
Kaip sakoma: pinigai daro savo. Nors ir sukūrė kompanija su atviromis idėjomis, bet uždirbę užsinorėjo dar ir pradeda daryti monopolį Arba, kadangi tai yra akcinė bendrovė, monopolistai perėmė per daug akcijų ir dabar bando išvestį įmonę iš doros kelio
Varnagas 2012-09-21 10:39
O aš asmeniškai čia matau labai rimtą pagrįstumą Google veiksmuose ir politikoje. Kame? Jie mokosi iš istorijos, nekartoti bando ne tik savo, bet ir kitų klaidų. Klaidų, kurių pagrindu uždaros asmeninių kompiuterių OS dabar absoliučiai dominuoja pasaulinėje rinkoje. Kodėl atviras kodas, linux yra tokia maža rinkos dalis? Juk jis toks atviras, nemokamas, super pajėgus ir potencialus jeigu gudriai pakinkytas (pvz. absoliuti dauguma serverių veikia su linux). Bet paprasti žmonės linux nemoka, neturi laiko arba nenori kinkytis, kad turėtų savo poreikius tenkinančią aplinką. Linux distribucijos labai susiskaldžiusios, skiriasi ir aplinkomis, ir programų paketais ir tik linuxistai žino dar kuo. Šioje situacijoje, kaip šiek tiek google fan-boy'ui, man labai rimtai (ir netgi pagrįstai) atrodo, kad google nenori tokio android susiskaldymo. Tai būtų mirtis šiai beveik atvirai sistemai. Susiskaldymui prasidėjus programų developeriai beveik garantuotai mestų palaikymą, kūrimą ir išvis prarastų dėmesį tokia nevientisa sistema. Jau vien dabar yra versijų fragmentacija. Ji nėra mirtina ar labai pavojinga, bet ne visai patogi ar sveikintina. Keli kelių atšakų entuziastai visos ekosistemos nepamaitins, visa dabartinė auditorija, visi paprasti end-user praras gerą buvusį produktą ir palaidos kaip ir symbian ar meego. OS vis dar egzistuos, bet nė nearti link rinkos konkurencingumo. Google su savo šviesiais protais tai be abejonės įžvelgia. Juk tiek genijų prisamdę turi. Aš net ne genijus, o tokį labai realų pavojų įžvelgiu. Ir ne viskas apie pinigus, nors susiskaldžius androidui google prarastų labai daug. Nepalyginamai daugiau prarastų visa rinka. Gerą pasirinkimą taip pat prarastų daugybė vartotojų. O po kelių metų mobiliose OS būtų toks pat uždaras windows ir apple dominavimas kaip ir kompiuteriuose. Ir tikriausiai jokio rimto ar realaus progreso. Aš, nors šiuo metu ne Android vartotojas, nenoriu prarasti tokio konkurencingos rinkos dalyvio ir puikaus OS pasirinkimo. Kaip tik dėl išvardintų priežasčių Android privalo išlikti vientisa ir vieninga sistema. P.S. Labai įmanoma, kad mano požiūris į situaciją yra neteisingas ir nesisiejantis su realybe. Taip pat gali būti, kad žmonės pas Google yra trumparegiai, nesimokantys iš klaidų, siekiantys vien pelno ar dar kokie nors, ir išdėstytas mano požiūris visiškai neatitinka Google strategijos ir mąstymo, dėl ko būtų labai gaila.
Shinigami 2012-09-21 11:23
Anroide google padarė viena didelę klaidą. Jie panoro greitai ir pigiai išpopuliarėti. Todėl app'su programavimui pasirinko java kalbą. Su kuria labai lengvai ir greitai galima kurti programas, bet ji reikalauja daug resursų. Tiek procesoriaus, tiek atminties. Dėl ko telefonas su daug geresniais parametrais ir su Anroidų, bet veikia panašiai kaip obuolio OS. Todėl butu gerai, kad kas perkurtu Androida kad butu galima programuoti su labiau ekonomiška programavimo kalba. Antra. Aliyun nėra Androidas, ji yra Aliyun. Tik sukurta Androido pagrindu. Dėl to tai nėra Androido susiskaldymas. O visiškai nauja OS. Ir google tikrai neturi jokios teisės drausti kitiems kurti naujas OS. O ar jos išpopuliarės ar ne čia jau kitas klausimas. Ir tai jos tos OS kūrėjų rūpestis.
vyckas 2012-09-21 14:30
Jeigu labai nori Androide gali dalį programos rašyt native kodu (C,C++). Dauguma rimtesnių žaidimų tikrai ne java rašyti. Bet tuomet turėsi savo programą pritaikyt kiekvienam skirtingam procesoriui, šiuo atžvilgiu ARM ne x86. Obuolys turi savo A* seriją, WP kiek žinau draugauja tik su snapdragon'ais, nors galiu ir klyst. O Androidas veikia su viskuo ir visas programas gali paleist ant betkokio procesoriaus dėka java VM. O be to ir spartos padidėjimas elementarių programų, kogero būtų mažai pastebimas.
Shinigami 2012-09-21 23:16
Kodėl programuojant su C++ ant Android reikia programuoti kiekvienam procesoriui atskirai? Kai programuojant su C++ ant PC to daryti nereikia? Aš suprogramavau gyvatėlės žaidimą naudodamas C++ ir FreeGLUT ir be jokiu pakeitimu sukompiliavau ant Linux ir win ir skirtingu PC.