ZTE pirmoji išleis telefoną su "Open WebOS"  (0)

Po nesėkmės, kurią patyrė operacinės sistemos "WebOS" pagrindu veikęs planšetinis kompiuteris "TouchPad", kompanija HP šią programinę platformą padarė atvira ir patikėjo jos plėtrą dukterinei įmonei GRAM. Operacinės sistemos "Open WebOS" pasirodymas (kol kas egzistuoja tik beta versija) bus palaikytas kinų gamintojos ZTE, praneša dienraštis "DigiTimes".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ZTE planuoja pristatyti išmanųjį telefoną su "Open WebOS" šių metų IV ketvirtyje. Įdomu tai, jog kinų kompanija taps pirmąja, kuri ryžosi išleisti mobilųjį įrenginį su šia jau atvirojo kodo operacine sistema. Taip pat ZTE planuose numatytas ir įrenginys, kuriame programinės platformos pagrindą sudarys "Mozilla Firefox OS", taigi visai panašu, jog kinų kompanija drąsiai eksperimentuoja, tapdama savotišku "startup‘ų" mecenatu.

Kinų kompanijos ZTE pėdomis gali sekti ir kiti mobiliųjų įrenginių rinkos žaidėjai. Prie migracijos naujų platformų link iš dalies stumia ir griežta "Google" politika modifikuotų "Android" versijų atžvilgiu: paieškos gigantas netiesiogiai uždraudė kompanijai "Acer" anonsuoti savo išmanųjį telefoną "A800 CloudMobile" su "OS Aliyun", kuri neva „pjaunasi“ su organizacijos "Open Handset Alliance" (kuriai priklauso minėtosios kompanijos) principais. Na, o galutiniams mobiliųjų įrenginių pirkėjams didesnis operacinių sistemų pasirinkimas greičiausiai bus tik į naudą.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: