Gamintojas paspartino "Raspberry Pi" procesorių iki 1 GHz  (0)

Populiaraus rinkoje mikrokompiuterio "Raspberry Pi" procesorius dirba 700 MHz taktiniu dažniu. Vartotojas turi galimybę įrenginį paspartinti, tačiau įtampos didinimas, būtinas stabiliam mikroschemos veikimui, gali gana lengvai procesorių sugadinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spartinimo entuziastai žino, jog tokių eksperimentų metu pažeistiems procesoriams garantija netaikoma. Antra vertus, rizikos kaina yra tikrai maža – priklausomai nuo konfigūracijos, "Raspberry Pi" kainuoja vos $25 arba $35.

Praėjusią savaitę situacija su "Raspberry Pi" procesoriaus spartinimu pasikeitė. Gamintojas pranešė, jog po ilgai trukusių eksperimentų jam pavyko surasti reikiamus parametrus, kurie dinamiškai reguliuoja įtampas ir taktinius dažnius, priklausomai nuo procesoriaus temperatūros. Neviršydamas leidžiamos maksimalios +85°С temperatūros, gamintojas procesorių paspartino iki 1 GHz, o tai atitinka beveik 50% dažnio prieaugį. Testas "nbench" parodė, jog produktyvumas operacijose su sveikais skaičiais padidėjo 52%, operacijose su plaukiojančiu kableliu – 64%, tuo tarpu atminties posistemės darbas pagreitėjo 55%.

Svarbiausia yra tai, jog ši procedūra yra nemokama, o juo labiau ir su garantijos išsaugojimu. Jei su maksimaliais nustatymais sistema veikia nestabiliai, galima pasirinkti vieną iš keturių gamintojo pateikiamų profilių. Modifikuota programinė įranga (joje, beje, padidintas taktinis dažnis nėra vienintelis patobulinimas) jau prieinama gamintojo puslapyje. Kartu reikia pastebėti, jog taktinio dažnio padidinimo procentas yra daug mažesnis, nei pasiekta sparta tam tikruose testuose. Panašu, jog optimizuota ir operatyviosios atminties posistemė, taip pat pakoreguoti ir kiti techniniai aspektai.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: