Akių judesiais paremtą kompiuterio valdiklį galima sukonstruoti vos už 30 dolerių (Video)  (0)

Ko gero nedaug kas abejoja, jog jau netolimoje ateityje savo kompiuterius ar bent jau tam tikras programas valdyti galėsime tiesiog akių judesiais. Tuo tarpu Londono Karališkojo koledžo studentai sugebėjo įrodyti, jog tokio tipo valdymo įrenginį galima sukurti už mažiau kaip 30 dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Minėtoji idėja nėra revoliucinė, ypač įvertinant dabartinį plataus vartojimo elektronikos įrangos paplitimą. Studentai savo tikslui įgyvendinti panaudojo žaidimų kompiuterių, tokių kaip "Microsoft Kinect", vaizdo kameras, kurios objektus gali sekti trimatėje erdvėje. Tačiau vietoj to, kad kameros stebėtų visą žmogaus kūną, jos buvo sumontuotos ant specialios konstrukcijos, patalpintos bandymus atliekančiam asmeniui ant galvos.

Kamerų laikiklis buvo suprojektuotas taip, kad neuždengtų naudotojo regos lauko. Pati vaizdo stebėjimo įranga sukalibruota taip, kad sektų akių vyzdžių padėtį. Projekto autoriai teigia, jog tokia koncepcija suveikė gerai, nepaisant to, jog technologijos veiksmingumas buvo pademonstruotas tik su paprastu kompiuteriniu žaidimu.

Tyrėjai priduria, jog tokio tipo komerciniam produktui reikėtų "tinkamesnio" finansavimo ir dar kokių trijų metų reikiamiems eksperimentams atlikti. Tuo tarpu kaip veikia dabartinis prototipas, galite pažiūrėti tolesniame video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: