JEDEC publikavo DDR4 operatyviosios atminties standarto specifikacijas  (0)

JEDEC inžinerių komitetas, kuris specializuojasi elektroninių įrenginių standartizavimo srityje, anonsavo naujo atminties standarto DDR4 specifikacijas. Pastaroji naujovė leis pasiekti dar didesnį operatyvios atminties produktyvumo lygį, patikimumą, taip pat sumažinti suvartojamos elektros energijos kiekį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JEDEC DRAM pakomitečio vadovas teigė: „DDR4 standarto publikavimas – tai kelių metų tyrimų ir darbų kulminacija. Tai leis naujos kartos skaičiavimų sistemoms  pasiekti naujų spartos aukštumų bei mažesnių energetinių sąnaudų“.

DDR4 vieno lizdo spartos lygis nustatytas ties 1,6 milijardų persiuntimų per sekundę lygiu, tačiau ateityje bus galima pasiekti ir 3,2 mlrd. persiuntimų per sekundę rodiklį. Atminties darbinė įtampa sudaro 1,2 V prieš 1,6 V DDR3 atmintyje; taktinis dažnis prasideda nuo 2133 MHz prieš 1333/1666 MHz DDR3 standarte. DDR4 architektūra leidžia apdoroti 8 bitus per vieną taktą su dvejomis arba keturiomis rinktinėmis atminties blokų grupėmis. Tai leis įrenginiams atlikti nepriklausomas vieną nuo kitos aktyvacijos, skaitymo, įrašymo ir atnaujinimo operacijas atskiruose atminties blokuose.

Analitikų iš "iSuppli" prognozės teigia, jog 2014 m. DDR4 atminties skvarba sudarys 12%, o 2015 m. – jau 56% visos DRAM atminties rinkos. Vis tik gamintojai gali ir pasiskubinti su naujo standarto diegimu, kadangi tai padaryti gali raginti noras padidinti savo produkcijos kainą, kuri dabar yra tikrai žemame lygmenyje. Pavyzdžiui, kompanija "Micron" dar gegužės mėnesį anonsavo pirmąjį pilnai funkcionuojantį DDR4 modulio prototipą, tuo tarpu masinę gamybą žadėjo  pradėti šių metų pabaigoje. Dabar belieka tik sulaukti palaikymo iš "Intel" ir AMD. Korporacija Intel ketina įdiegti DDR4 palaikymą 2014 m., kai pasirodys serveriniai procesoriai Haswell-EX. Savo ruožtu, paprastiems mirtingiesiems greičiausiai teks palaukti 2015 m., kadangi nei 22 nm Haswell, nei 14 nm Broadwell procesoriai DDR4 operatyviosios atminties palaikymo negaus.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: