"Sony" išmokys elektroniką pažinti savo šeimininką  (0)

Tapo žinoma apie japonų kompanijos "Sony" patentinę paraišką, kurioje aprašoma technologija, leidžianti elektroniniams įrenginiams atpažinti savo savininkus. Tam reikalui įrenginius norima aprūpinti įvairiais biometriniais sensoriais, galinčiais identifikuoti žmogų pagal tam tikrus jo bruožus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Biometrinės identifikacijos sistemos galės būti diegiamos į pačius įvairiausius įrenginius, įskaitant išmaniuosius telefonus, žaidimų konsoles bei periferinius įrenginius, skirtus žaidimų priedėliams. Remiantis patentu, elektronika pažins vartotoją iš delnų bei pirštų atspaudų, veido bruožų, akies rainelės, specifinių balso bruožų. Teigiama, jog gali būti panaudotas netgi DNR analizatorius, tokiu būdu, galima teigti, jog Sony su savo patentu žvelgia labai toli į ateitį.

Daugiapakopė identifikacija pagelbės ir online žaidimų atveju. Vienu ir tuo pačiu asmeniniu kompiuteriu, planšete ar žaidimų konsole galės naudotis skirtingi šeimos nariai. Identifikacinės funkcijos leis atskirti aktyvų vartotoją, kai tik jis įjungs įrenginį, o tai reiškia, jog nereikės įvesti slaptažodžių bei autorizuotis tam skirtose paskyrose – šios pasikraus automatiškai. Tai reiškia, jog teoriškai vieni vartotojai negalės pasinaudoti duomenimis, kurie priklauso kitiems. Be to, identifikacija leis kovoti su piratavimu, kadangi kiekviena skaitmeninė kopija bus susieta su konkrečiu žmogumi.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)