"Google" užėmė 5 vietą brangiausių JAV kompanijų reitinge  (0)

Per paskutinius keletą mėnesių amerikiečių korporacijos "Google" akcijų vertė auga labai sparčiai. Jei birželio mėnesį viena akcija kainavo 559 JAV dolerius, tai šią savaitę kaina perkopė 764 JAV dolerių ribą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl padidėjusios akcijų kainos korporacijos "Google" rinkos vertė padidėjo papildomais 60 mlrd. JAV dolerių. Tokiu būdu, šiandien paieškos gigantas vertinamas maždaug $245 mlrd., o brangiausių ir įtakingiausių JAV kompanijų reitinge "Google" pakilo iš 10 į 5 vietą, už savęs palikusi tokius gigantus, kaip IBM ir "Chevron". Apie tokius pasiekimus kalbama "Bespoke Investment Group" ataskaitoje.

"Google" taip pat aplenkė ir kompaniją "General Electric", kurios rinkos vertė šiuo metu sudaro $236 mlrd. Jei paieškos gigantas augs tokiais tempais ir toliau, užnugaryje bus paliktas ir mažmeninės prekybos "monstras" "Walmart", kurio vertė dabar sudaro $250 mlrd.

Kaip ir anksčiau, brangiausia Šiaurės Amerikoje kompanija išlieka "Apple", kuri kiek anksčiau šiais metais aplenkė didžiausią pasaulyje naftos kompaniją "Exxon Mobil". Šiuo metu korporacijos "Apple" rinkos vertė sudaro $631 mlrd.

Specialistų teigimu, tokį spartų paieškos milžino "Google" augimą lėmė keli faktoriai, tarp kurių galima paminėti sėkmingas reklamos verslas, kasdien augantis aktyvuojamų "Android" įrenginių skaičius, taip pat didelė produkcijos, įskaitant planšetinį kompiuterį "Nexus 7", paklausa.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: