Vilniaus TV bokštas: siųstuvų salė ir "Paukščių takas" (Video)  (0)

Tęsiame pasakojimą apie aukščiausią statinį šalyje Vilniaus televizijos bokštą, kuriam jau daugiau nei 30 metų. Antroje vaizdo reportažo dalyje kviečiame į bokšto širdį – siųstuvų salę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie čia esančius įrenginius ir jų paskirtį plačiau mums papasakos nuo 1987 metų čia dirbantis ir šiuo metu Eksploatacijos skyriaus viršininko pareigas einantis Algis Šalkauskas. Jo teigimu, 326,5 metrų aukščio statinio paskirtis besivystant naujoms technologijoms pamažu keičiasi, tačiau TV bokštas bus reikalingas visais laikais.

Vyras taip pat pasidalins prisiminimais apie 1991 metų sausio 13-osios kruvinuosius įvykius bei pogrindinę be darbo likusių bokšto darbuotojų veiklą.

Žinoma, taip pat pakilsime į 19-ąjį aukštą, iš kur atsiveria įspūdinga sostinės panorama. 165 metrų aukštyje jau dešimt metų dirbančios ir restoranui „Paukščių takas” vadovaujančios Gražinos Junevičienės teigimu, miestas yra gražiausias žiemą, o vaizdas iš paukščio skrydžio kas kartą būna kitoks. Pasigrožėsime sniegu padengto Vilniaus vaizdais bei pasiklausysime kaip daugiau nei 100 metrų aukštyje švilpauja vėjas ir siaučia pūga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: