„Intel“ gali priversti mažesnius pagrindinių plokščių gamintojus tiesiog pasitraukti iš rinkos  (0)

Jokia paslaptis, jog „Intel“ kodiniu vardu „Haswell“ žinoma mikro-architektūra, skirta centriniams mikroprocesoriams (CPU), yra ypatingai svarbi kompanijai. Tai, pasak įvairių šaltinių internete, netgi gali paveikti kompiuterių pagrindinių plokščių rinką ir joje esančius gamintojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viskas slypi tame, jog „Intel Haswell“ mikro-architektūra pagrįsti procesoriai turės daugybę skirtingo funkcionalumo posistemių, integruotų tiesiog tame pačiame luste, kaip kad įtampos valdiklį, kuris ankščiau buvo integruotas į pagrindines plokštes. To pasekoje, daugeliu atveju pagrindinių plokščių gamintojai turės mažiau galimybių išskirti savo gaminius iš bendros gamos.

Atsižvelgiant į tai, kad įprastų stalinių kompiuterių rinka mažėja, užleisdama vietą nešiojamiesiems kompiuteriams, kai kurie mažesni pagrindinių plokščių gamintojai tiesiog turės pasitraukti iš rinkos, nes jų produkcijos vartotojai nepirks, o įsigys geriau žinomų kompanijų.

Situacija dar labiau pablogės 2014 metais, kai „Intel“ planuoja proteguoti savo „Rockwell“ ir „Broadwell“ platformas, kuriose naudojami procesoriai turės dar daugiau funkcijų savyje, taip atimdami vis didesnę svarbą iš pagrindinių plokščių ir jose esančių komponentų.

Viena aišku, kad kuo daugiau funkcinių vienetų pereis iš pagrindinių plokščių į centrinius procesorius, tuo mažiau pagrindinių plokščių gamintojai turės galimybių konkuruoti tarpusavyje, na, o dėl šios priežasties vis daugiau jų turės pasitraukti iš rinkos, ypač kalbant apie mažiau žinomas kompanijas, kurios ir dabar vos suduria galą su galu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)