Nuotraukos, esant blogam apšvietimui: „Lumia 920“, „Nokia 808 PureView“, „iPhone 5“, „Galaxy S III“ ir „HTC X“ palyginimas (Video)  (10)

Neseniai rašėme apie testus, kuriuose išmanusis telefonas „Nokia Lumia 920“ varžėsi su konkurentais filmavimo su stabilizavimo sistema srityje. Tuomet suomių sukurtas prototipas tapo testų lyderiu. Tačiau ką reiškia optinė stabilizavimo sistema, kai kalbame apie fotografavimą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teorija sako, jog tokiais atvejais nuotraukas galima daryti su daug ilgesniu išlaikymu, tuo tarpu nepakankamo apšvietimo sąlygomis tai leidžia gauti kokybiškesnius vaizdus.

Internetinio portalo „Engadget“ atstovai turėjo galimybę palyginti, ką šioje srityje gali „Lumia 920“, „Nokia 808 PureView“, „Apple iPhone 5“, „HTC One X“ ir „Samsung Galaxy S III“ fotokameros. Jų teigimu (ir tai buvo galima atspėti), „Lumia 920“ vėl tapo testų lyderiu, aplenkusiu netgi „Nokia 808 Pureview“ su 41 MP raiškos kamera; „iPhone 5“ galėjo pasigirti vidutiniškais rezultatais, tuo tarpu „HTC One X“ ir „Samsung Galaxy S III“ liko toli užnugaryje.


Specialaus testo metu žurnalistai leido kameroms veikti automatiniu režimu, stengdamiesi išlaikyti įrenginį maksimaliai tiesiai ir pagauti vienodą kadrą. Vėliau nuotraukų plotis buvo padarytas lygus 630 taškų, tuo tarpu iki 100 proc. padidintą fragmentą pateikė kairiajame apatiniame kampe (100 MB ZIP archyvą su visomis nuotraukomis galima parsisiųsti, pasinaudojus šia nuoroda).

Pirmuoju vėlgi tapo „Lumia 920“. Šiuo atveju ekspozicija buvo pati tiksliausia iš visų bandytų išmaniųjų telefonų. Nuotrauka kiek linkusi sodriau atvaizduoti geltoną spalvą, tačiau atsižvelgiant į blankų apšvietimą, tai buvo gana tikėtinas rezultatas.

„Nokia 808 PureView“ kamera taip pat padarė neblogą kadrą, lyginant su konkurentais, tačiau čia prireikė kiek ilgesnio išlaikymo, o taip pat prarado žymią spalvinės gamos dalį. Baltos spalvos balansas kiek pasislinkęs į purpurinio atspalvio pusę – vis tik rezultatas pagirtinas. „iPhone 5“ pasirodė prasčiau – kadras kenčia dėl nepakankamo išlaikymo, gana daug oranžinių atspalvių, tuo tarpu 100 % kadro padidinimas parodo išsiskiriančius taškus ir artefaktus, atsirandačius dėl triukšmus šalinančios sistemos darbo. Išmanusis telefonas „HTC One X“ galėjo užfiksuoti kai kurias detales, tačiau iš esmės nuotrauka yra gana tamsi (žinoma, ją galima pagerinti su tam tikromis vaizdo redagavimo programomis, tačiau tai jau kitos temos klausimas). Galiausiai „Samsung“ flagmanas „Galaxy S III“ sugebėjo užfiksuoti tik pačias ryškiausias detales: FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: