4 minučių problemos sprendimas JAV paverstų pasaulio valdove

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

deivec 2012-10-03 11:45
kodel didziausi tyrima..visada karineje pramoneje ????? o ne zmoniu geroves labui ?
Finalfour 2012-10-03 12:37
Todel, kad jei neuzsitikrinsi saugumo, visi tyrimai geroves labui taps beprasmiai. Zmonijos istorijos tukstatmeciai labai nedviprasmiskai mums tai rodo. Kokios kulturos salis bebutu, jos pabaiga buna gavus batu i snuki nuo kad ir kvailesnio, bukesnio, bet stipresnio prieso. USA eina vieninteliu tesingu keliu - kuriama ir zmonijos gerove, bet ir skiriami dideli resurai tos geroves saugumui uztikrinti. Gal pabandom isivaizduoti kas pasaulyje nutiktu, jei usa staiga pasakytu, viskas ginkluotes mums nereikia, viska utilizuojam, visas lesas skiriame mokliniams, medicinos tyrimams, skrisime i marsa, zvaigzdes, isgydysim vezi.... grazu, bet tokios amerikos ir tokio pasaulio pabaiga butu labai greita ir skausminga. O gal tiki, kad graziu amerikos pavyzdziu pasektu Rusija, Kinija, Iranas? Esame labai karinga rusis. Ir vienintelis budas nepersikasti gerkliu - tureti tokius ginklus, kad baisu butu net pagalvoti apie kara. Ir tuos ginklus nukreipus vieniems i kitus. Saltasis karas - geriausias to pvz. Konfliktu priezasciu buvo 100 kart daugiau, nei kad per visus kitus karus istorijoje. Bet karas nekilo. Kaip manai kodel? Paradokslau, bet kuo zmonija daugiau ginkluosis, skirs demesi naujausim karinem technologijom, tuo saugesni busime ir tuo taikiau gyvensime. Ir plius busime galingi, jei teks kada nors is tiesu gintis rimtai - ar nuo astreoido, ar nuo dar velniai zino kokiu gresmiu ir siurprizu musu planetai.
Arns 2012-10-03 13:09
Baimė stiprus savisaugos mechanizmas, net individualus žmogus nuo pat pradžių turi šią gynybos funkciją, ir tik praplečia kovos veiksmais ar savo sukurtomis technologijomis. Tačiau po baimės, sekantis žingsnelis neurozė, dar toliau paranoja ir t.t. kaip jau žinome iš nemažai išslaptintų dokumentų, pasaulis ne kartą stovėjo ant susinaikinimo slenksčio vien dėl to, kad kas pirmas smogs, turės neįtikėtinai nepamatuojamą pranašumą. Ir kuo greitėja galima reakcija į veiksmą,tuo labiau didėja nesusipratimo galimybė. JAV planuojami skydai moksliškai ir teoriškai didina saugumą ir mažina žalą, tačiau realybėje jie sukelia įtampą, didina ginklavimąsi, mažina laiką galvojimui prieš atliekant atoveiksmį ir t.t. Taigi, jei viskas pavyktu ir 300 milijardų būtu sukišta į greitesnį sunaikinimą, kita tiek būtu išleista technologijoms kaip tai apeiti. Ir nemaža tikimybė jog būtent JAV būtu pirmoji, kuri pradėtu kurti tokius ginklus. Tad tiek pinigų išmetus iš ekonomikos, imituojant saugumą, būtų kažko verti?
kestutisz 2012-10-03 14:45
Na, kol paties tiriamojo darbo ar jau gatavų palydovų štampavimo JAV neatidavė kinam, tol visi tie pinigai ir toliau suksis JAV ekonomikoje.
assa 2012-10-03 15:38
dar teisybes delei reiktu pamineti, jog nemazai inavotyviu technologiju,sukurtu karo ir kosmoso pramonese, su laiku pritaikomos civiliniame gyvenime..
Arns 2012-10-03 16:44
pagal civilių siūlomus variantus, ir tik išskirtinai taktines dar vis gamina uždarai karinės pramonės kompleksai. Aišku išradimams reikia pinigų ir jiems nesvarbu kas mokės, tačiau supraskim kam naudingas palaikymas mito "apie kuriančiąsias jėgas". Kad ir šituo projektu, labai daug idėjų kyla kas gali būti atrasta? Nebent per netikėtumą kur nors kas nuklys, ir jei nurašys projektą, iš tų klaidų kas nors peržvelgs, gal kokį kitokį pritaikymą pavyks surasti...
Jonas17 2012-10-03 16:47
Taika - tai kai turi didesnį pagalį už kitus
MindaugasV85 2012-10-03 18:50
Dėl to, kad dar nepradėtos masinės politikų žudynės
wolas 2012-10-03 22:13
http://www.youtube.com/watch?v=dbfd43DG7Ho