"Microsoft" iškeltas ieškinys dėl "Kinect" technologijos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Leons 2012-10-02 17:00
Na kažkaip neįžvelgiu kur tas AI Kinect naudojamas, o taip pat pirmą kartą girdžiu, jog Kinectas gali ir veido išraiškas atpažint.
- 2012-10-02 17:10
Nu ir tegul. Pats MS naudojasi kreiva USA patentų sistema - ką, kitiems negalima?
Shioks 2012-10-02 18:33
tai ta kita kompanija sukure kazka panasaus i kinect? ar tik patenta sukure? ir patentas beveik nesirisa su paciu kinect...
Karvė 2012-10-02 18:57
Aš irgi pirmą kartą girdžiu, kad Kinect veido išraiškas fiksuotų. Šiaip jau mano kukliomis žiniomis Kinect fiksuoja sąnarius.
Shinigami 2012-10-02 21:16
Čia greičiausiai sukūrė technologiją pagal kuria veikia kinect. Greičiausiai gali beleką suprogramuoti, kad kinect reaguotu. Tiesiog žaidimams veido išraiška nėra svarbi todėl ir ne fiksuoja. O "Intelligent Verification Systems" šia technologija kūrė ne žaidimams tad judesių ir neparašė, kad fiksuoja. Bet čia tik mano spėjimas. O teismas nuspręs kaip yra iš tiesų.
kestutisz 2012-10-03 09:25
Suprasčiau dar jei būtų užkabinę prie veikimo pagrindo (pvz gal kažkas realiai anksčiau užpatentavo idėją dengti aplinką infrarediniais taškais, juos fiksuoti ir kurti aplinkos žemėlapį, nors ir tai gan akivaizdu) tai dar dar. Bet kai tas patentas yra apie viso labo miglotą objektų atpažinimą "An interactive entertainment apparatus operable to biometrically identify an imaged one of a plurality of animate or inanimate objects having facial or face-like characteristics by measuring the facial or face-like characteristics of the imaged object" ir net ne kokį šiaip praktinį atpažinimą pagal kurė glaima parašyti algoritmą, o tik idėją, kad veido atpažinimas gali būti panaudotas (neglai būt, iki jų tikrai niekas apie tai nepagalvojo, įdomu ar tokių pat nesąmoningų patentų yra sugalvotą ir api evladymą mintimis? - gi irgi galima parašyti koki claimą jog "aš manau, valdymą mintimis galima panaudoti kompiuteriuose ir nekompiuteriuose" nors ir nežinau kaip realizuot). Pats Kinect išvis ne prie ko - jis yra tik savotiškas webcam'as, generuojantis ne plokščią vaizdą, o reljefinį - jau tik softe sprendžiama ką su juo daryti