Kompaktiniam diskui sukako 30 metų  (5)

Ir vėl gimtadienis - šį kartą jubiliatais tapo kompaktiniai diskai, kuriems sukako 30 metų: 1982 m. spalio 1 d. parduotuvių lentynose pasirodė pirmasis į CD įrašytas muzikos albumas „52nd Street“, kurio autoriumi tapo amerikiečių muzikantas Billy Joel.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Albumo debiutas įvyko dar 1978 m., tačiau vėliau jis buvo išleistas pakartotinai – tai įvyko kartu su pirmuoju CD grotuvu "Sony CDP-101".

Reikia paminėti, jog tyrimai ir kiti projektai, susiję su kompaktiniais diskais, prasidėjo žymiai anksčiau. 1974 m. kompanija "Philips" pareiškė norą sukurti visiškai naują muzikinį formatą, kuris būtų ir nedidelis savo dydžiu, ir galėtų pasigirti geriausia garso kokybe, lyginant su vinilinėmis plokštelėmis bei garso kasetėmis. Po 3 metų kompanija pagaliau ėmėsi tiek CD, tiek ir jiems skirtų grotuvų gamybos.

Tuo pačiu metu "Sony" taip pat užsiėmė savo nuosavos CD technologijos kūrimu, tačiau galų gale abi kompanijos apjungė savo projektus ir 1982 m. oficialiai išleido bendrai sukurtą kompaktinį  diską. Iš pradžių CD buvo priimti su tam tikra dalele skepticizmo, ir tik po kurio laiko tapo plačiai naudojamu produktu.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)