Po Švedijos policijos reido neveikia "Linkomanija" ir daugelis panašių svetainių  (44)

Stokholme (Švedija) įsikūrusi svetainių prieglobos bendrovė „PeRiQuito“ (PRQ) jau ilgą laiką garsėja kaip viena iš prieštaringiausiai vertinamų interneto veikėjų. Taigi, matyt, nenuostabu, kad pirmadienio vakarą šios bendrovės techniniame centre apsilankė paprastai nelaukiami svečiai – policijos pareigūnai, rašo forbes.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reido metu policija iš laisvą informacijos skleidimą propaguojančios bendrovės paėmė keturias tarnybines stotis, Švedijos žurnalistams sakė įmonės savininkas Mikaelis Viborfas.

Didžiąją pirmadienio dalį ir antradienį neveikė ir daugybė PRQ klientų svetainių – viena iš jų yra ir lietuviškoji „Linkomanija“, susilaukianti daugybės antipiratinės veiklos vietinių atstovų kritikos strėlių, o taip pat – visame pasaulyje garsūs interneto piratų „lizdai“ - „The Pirate Bay“ ir kiti. Visgi, pasak M. Viborgo, svetainių veiklos sutrikimas turėtų būti siejamas ne su policijos reidu, o su kitomis techninėmis problemomis. Beje, kol kas nežinoma kurias tarnybines stotis policininkai paėmė: kurį laiką PRQ tarnybinėse stotyse buvo laikomi ir „WikiLeaks“, ir pedofiliški „Man-Boy Love Association“ bei „Pedophile.se“ tinklalapiai, ir čečėnų sukilėlių svetainė „Kavkaz Central“, ir kiti nemažai triukšmo sukėlę interneto portalai.

„Nors aš nekenčiu to, ką jie skelbia, aš juos ginu. Su valdžios atstovais nebendradarbiaujame tol, kol tai nėra absoliučiai privaloma“, praėjusį rugpjūtį apie savo klientus „Pedophile.se“ ir NAMBLA aiškino M. Viborgas.

Nuo praėjusios vasaros M. Viborgas teigė, kad PRQ ir toliau vykdo „WikiLeaks“ svetainės prieglobą, tačiau jis nurodė, kad jo bendrovė nebeturi jokių tiesioginių sąsajų su „The Pirate Bay“, mat po teismo dėl autorinių teisių pažeidimo 2010 metų ši svetainė ne kartą keitė fizinę savo saugojimo vietą.

2004 metais bendrovę PRQ įkūrė du iš trijų „The Pirate Bay“ įkūrėjų – vienas iš jų, 27 metų Gottfridas Svartholmas praėjusį mėnesį buvo suimtas Kambodžoje, jam buvo pateikti kaltinimai įsilaužus į IT bendrovės „Logica“ kompiuterius.

Pirmadieninis policijos apsilankymas PRQ patalpose šiai bendrovei jau nebe naujiena. 2006 metais policija čia apsilankė renkant įrodymus prieš „The Pirate Bay“, o 2010 metais – vykdant operaciją prieš mainų rinkmenomis tinklą „the Scene“.

„Wikileaks“ pirmadienį per „Twitter“ taip pat paskelbė, kad policija tikrina bendrovę PRQ, kurią pavadino „viena iš daugelio interneto paslaugų teikėjų, su kuria bendradarbiauja „Wikileaks“. Tiesa, tai nepakenkė valstybines paslaptis viešinančios svetainės veiklai. Kol kas reido priežastis neskelbiama, jos nežino ir M. Viborgas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (44)