JAV gali atsirasti nuotoliniu būdu valdomi robotai – policininkai  (0)

Tarptautinio Floridos universiteto padalinio "Discovery Lab" mokslininkai, palaikomi JAV Karinių jūrų pajėgų Rezervo, kuria nuotoliniu būdu valdomus robotus. Manoma, jog valdyti tokias mašinas galės į pensiją dėl invalidumo išėję policininkai bei karo veteranai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tam tikra prasme tai bus "Robocop" analogas iš to paties pavadinimo fantastinio kovinio filmo. Žinoma, jog šiuo metu jie negalės tapti "superpolicininkais", kaip tai buvo rodoma kino filme, kadangi robotų pareigos bus daug paprastesnės. Nuotoliniu būdu valdomi robotai turės ratus, jie patruliuos tam tikroje teritorijoje, saugos branduolinius objektus, taip pat išrašinės baudos kvitus vairuotojams, kurie statys automobilius neleistinose vietose. Techninių galimybių šioms užduotims atlikti jau yra, todėl projekto autorius daugiau domina naujų robotų išvaizda.

Iš vienos pusės, mašina turėtų atrodyti įtikinamai, kad eilinis pilietis neužmirštų, jog su juo kalba ne bedvasis mechanizmas, o pilnavertis teisėsaugos pareigūnas. Iš kitos pusės, robotas neturėtų būti bauginantis, kad, pavyzdžiui, pasimetęs bei tėvų nerandantis vaikas galėtų prieiti prie tokio "Robocop‘o" ir paprašytų padėti.

Taigi mokslininkai ir studentai iš "Discovery Lab" neskuba savo projektą kurti nuo nulio, o kaip pagrindu ketina pasinaudoti kariniu ratuotu robotu IHMC, kuris užsakytas agentūros DARPA, suteikiant $2 mln. biudžetą visam projektui. Šis robotas–patrulis bus aprūpintas garso ir vaizdo sistema, kuris leis jį valdantiems žmonėms bendrauti su piliečiais. Nuotoliniu būdu valdomi daugiafunkcinės mašinos jau plačiai naudojamos karo ir medicinos sferose, todėl robotai, tarnaujantys teisėsaugai – tai naujas logiškas žingsnis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)