Kompiuterių savininkai Vokietijoje turės mokėti TV mokestį  (27)

Vokietijos Konstitucinis teismas nusprendė, kad kiekvienas šalies gyventojas, kurio kompiuteris yra prijungtas prie interneto, privalo mokėti TV ir radijo naudojimo licencijos mokestį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis mokestis, skirtas Vokietijos viešiesiems transliuotojams finansuoti, jau daugelį metų buvo aršių ginčų objektas, nes pagal šalyje galiojantį įstatymą juo buvo apmokestintas kiekvienas asmeninis kompiuteris, turintis interneto ryšio galimybę - nepriklausomai nuo to, kaip jis naudojamas, skelbia naujienų agentūra DPA.

Dabar Vokietijos Konstitucinis teismas padėjo tašką šioje byloje. Pranešama, kad jo teisėjai atmetė vieno teisininko, užginčijusio šio įstatymo nuostatą teisme, argumentus. Ieškovas tvirtino, kad nors biure naudojamas jo kompiuteris yra prijungtas prie interneto, tačiau jis niekada nebuvo, nėra ir nebus naudojamas TV ar radijo transliacijoms priiminėti.

Ieškovas jau buvo pralaimėjęs bylą žemesnės instancijos teismuose, o dabar jų sprendimus patvirtino ir Vokietijos Konstitucinis teismas, sakoma pranešime.

Vokietijos viešoji transliuotoja bendrovė ADR pasveikino šį teismo sprendimą ir pabrėžė, kad jis turės didelės reikšmės viešųjų TV ir radijo paslaugų raidai šalyje.

Vokietijoje TV ir radijo naudojimo licencijos mokestis nuo 2013 metų bus pakeistas fiksuoto dydžio (17,98 eurų) mėnesiniu mokesčiu, kurį turės mokėti kiekvienas namų ūkis nepriklausomai nuo to, ar jame yra techninės priemonės TV ir radijo transliacijoms priiminėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (27)

Susijusios žymos: