Pirmasis "Jolla Mobile" telefonas su "MeeGo OS" – jau kitą mėnesį  (2)

Liepos mėnesį naujai įkurta Suomijos kompanija „Jolla Mobile“, kurią sudaro „Nokia“ darbuotojų grupė dirbusių prie „MeeGo“ operacinės sistemos, pagaliau prasitarė kada išvysime pirmuosius naujos bendrovės įrenginius, praneša „The Wall Street Journal“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kad ir kaip tai keistai skambėtų, tačiau mažiau nei prieš pusmetį įkurta kompanija, pirmuosius įrenginius su „MeeGo OS“ ruošiasi pristatyti jau kitą mėnesį.

Vis dėlto, kol kas viskas laikoma didelėje paslaptyje ir yra žinoma tik tiek, kad naujame daugiafunkciniame įrenginyje bus naudojama „MeeGo“ operacinės sistemos versija kodiniu pavadinimu „Sailfish“. Įdomu ir tai, kad šios platformos kūrimo ir išleidimo darbams skirtas net 200 milijonų eurų finansavimas. Šią įspūdingą finansavimo sumą „Jolla Mobile“ bendrovei pavyko surinkti įkūrus naują ekosistemą.

Tuo tarpu ar bus pristatytas vienas ar daugiau išmaniųjų telefonų nėra žinoma, o jų techninės charakteristikos taip pat nedetalizuojamos, tačiau panašu, kad kompanija šiuo metu daugiau orientuojasi į operacinės sistemos kūrimą.

Pasak „Jolla“ generalinio direktoriaus Jussi`o Hurmola, „MeeGo“ platforma bus atviro kodo bei sieks išvengti šiuo metu sparčiai agresyvėjančių patentų karų. Jo teigimu patentų karai tarp „Samsung“ ir „Apple“ yra netgi naudingi, kadangi tai leis naujai Suomijos kompanijai sukurti visiškai unikalią ir naują vartojo sąsają išmaniesiems telefonams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: