"Google" įregistravo išmaniojo laikrodžio su dvigubu ekranu patentą  (0)

Internete pasirodė informacija apie naują kompanijos "Google" patentą pavadinimu "Išmanusis laikrodis su atveržiamu displėjumi". Šių metų spalio 2 d. įregistruotas dokumentas užsimena, jog šiame prietaise būtų naudojama panaši technologija kaip ir papildytosios realybės akiniuose "Project Glass".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, skirtingai nuo "Project Glass", laikrodyje būtų naudojamas atverčiamas ekranas, o ne dėvimi specialių akinių lęšiai. Įrenginys susidėtų iš dviejų dalių - bazinės ir atverčiamos. Patente rašoma, jog tokį gaminį būtų galima nešioti kaip įprastą rankinį laikrodį, o jo viduje būtų integruotas belaidis duomenų siųstuvas ir imtuvas, mikroprocesorius ir lytejimui jautrus ekranas su specialiai tam pritaikyta vartotojo sąsaja.

Siųstuvas galėtų prisijungti prie belaidžių duomenų tinklų ir taip užtikrintų reikiamus informacijos mainus su tinkle esančiais kompiuteriais ir kita įranga. Atverčiama dalis susidėtų iš dviejų ekranų. Jie būtų aktyvuojami atsižvelgiant į tai, ar viršutinė laikrodžio dalis atidaryta ar ne. Viršutinis ekranas taip pat būtų skaidrus, t.y. būtų sudaroma galimybė per jį rodomą realaus pasaulio vaizdą "papildyti" skaitmenine informacija. 

Patente taip pat užsimenama, jog laikrodis greičiausiai būtų susiejamas su išmaniuoju telefonu. Be to, neatmetama galimybė įrenginyje integruoti skaitmeninį fotoaparatą. Šiuo atveju viršutinis ekranas atliktų vaizdo ieškiklio funkciją.

Norintys pamatyti minėtojo patento skaitmeninę kopiją, ją gali rasti čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: