„Samsung“ sukūrė naują „Linux“ failų sistemą F2FS  (5)

„Samsung“ sukūrė naują „Linux“ failų sistemą pavadinimu „F2FS“. Ši naujiena ko gero yra labiausiai susijusi su „Android“, nes orientuotasi į NAND flash tipo atmintį. Kūrėjai naujovėje labiausiai akcentuoja didesnę greitaveiką ir naudojimo paprastumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas „Linux“ branduolio kūrėjų Gregas Kroah-Hartmanas pasidžiaugė šiuo „Samsung“ kūriniu Google+ socialiniame tinkle ir išskyrė failų sistemos greitumą, bei pritaikymo lengvumą.

Gregas Kroah-Hartmanas apie „F2FS“:

„Puiku, nauja Linux failų sistema, kurią sukūrė Samsung, yra greitesnė nei dabar esančios įrenginiuose su flash tipo atmintimi. Samsung ją pristatė švariai ir lengvai pritaikomą. Tai bus labai šaunu sistemoms, kurtoms Android pagrindu.“

Tuo tarpu „Samsung“ atstovas Jaegeukas Kimas štai taip pristato naują failų sistemą:

„Ši failų sistema skirta įrenginiams, naudojantiems NAND flash tipo atmintį. Būtent tokie atminties įrenginiai kaip SSD, eMMC ir SD kortelės šiuo metu yra labai plačiai naudojamos plačiame įrenginių spektre nuo mobiliųjų iki serverinių sistemų. Žinoma, NAND atminties įrenginių charakteristikos labai skiriasi nuo mechaninių kietųjų diskų, tad failų sistema, esanti aukštesniajame atminties įrenginio sluoksnyje, turi būti pritaikyta prie pakitimų nuo pat brėžinių.“

Be abejonės, iš „F2FS“ tikimasi dar didesnės „Android“ įrenginių spartos. Tai taip pat turėtų pakelti „Samsung“ prestižą, kaip svarbų partnerį padedantį tobulinti visą „Android“ ekosistemą.

Deja, konkrečios naujos „Linux“ failų sistemos specifikacijos kol kas nepateikiamos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Edgaras Apšega
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)