Švedų policijai "Linkomanijos" serveriai neužkliuvo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Osiris 2012-10-08 14:17
Zurnaliugos patys nezino kas yra piratai pardavineti cd kopijas turguj ir dalintis nemokamai yra visiskai skirtingi dalykai
vvv2 2012-10-08 14:39
".
Osiris 2012-10-08 17:40
vvv2, jei nusiperki daikta, tai jis tavo, ar ne? cia tas pats kas nusipirkti masina, bet tau butu draudziama vezti kitus zmones.
Nerealiai 2012-10-08 18:51
Sulyginai visiškai skirtingus dalykus. Automobilis pagamintas iš medžiagų, kurios kainuoja pinigus, o knyga kaip pvz., parašyta panaudojant protą, laiką, mintis. Įsivaizduok parašai knygą ir vietoj to, kad ją žmonės pirktų ir skaitytų, jie parsisiųs iš torento ir perskaitys nieko nemokėję, nes kažkoks gerutis nusprendė pasidalinti knyga su visu internetu. Taip visiems labai geriai nemokamai gauna ko norėjo, bet rašytojui knygos gaunasi visiškas akibrokštas nes jo kūryba nemokamai plinta internete. Tai klausimas velniam tada kažkam kažką rašyt, kurt jei po to jis už tai negaus atlygio. Jei smegenis pasuktum suprastum, kad toks požiūris niekur nenuveda, nes neskatina kurti ir apskritai kažką daryt. O jei žiūrint iš kitos pusės, tai Lietuvoje ne visi tikrai turi už ką nusipirkti tą knygą, ar pan, tokiu atveju dar galima būtų žiūrėt pro pirštus, bet tai nereiškia, kad viskas gerai.
Pumper 2012-10-08 19:01
Suck it.
Nerealiai 2012-10-08 19:12
Smagu žiūrėt tokius video, kai nori jaustis teisus, kad nieko čia blogo, bet realybėje deja nėra taip gražu. Ne visada piratavimas = reklama, iš kurios būna naudos, ypač tokioje šalyje kaip Lietuva.
Pumper 2012-10-08 19:20
Visada. Bet net jei ir visi Lietuvos piratai knygas pirktų, tai būtų tik lašas jūroj rimtam autoriui palyginus su tuo, kiek jo knygų ir taip parduodama.
Nerealiai 2012-10-08 19:31
Tai būtent rimtam, o kiek smulkių žuvų jūroje? Rimtam tai nieko tokio, o smulkios žuvys taip ir išmiršta.
Manvydas 2012-10-08 20:47
O jeigu aš nusiperku knygą popieriniu formatu, ją perašau ranka/ar kompu ant popieriaus ir duodu tau paskaityt, tu irgi tą patį padarai duod savo mamai paskaityt ir t.t. Tai mes irgi piratai. Nors nereik ir to, jeigu aš nusiperku knygą perskaitau ir atiduodu bibliotekai - tai aš ir biblioteka irgi piratai??? Tai reikėtų bibliotekas uždaryt - jos gi perskolina knygą - pagal tave piratauja... O jeigu aš nusiperku knygą ir paskolinu draugui - tai mes piratai??
Shinigami 2012-10-08 21:13
Jei nusiperki muzikinį kompaktą, tau niekas nedraudžia jo groti esant kitiems asmenims kambaryje, kaip ir niekas nedraudžia mašina vežioti kitu asmenų. Bet tu negali padaryti kompakto turinio kopijos ir jos platinti. Kaip negali nukopijuoti savo nupirktos mašinos ir pagal ja gaminti mašinas. Jei negirdėjai - tai jau buvo atvejis kai nusipirkęs ferary Prancūzijoje asmuo bandė pervažiuoti siena ir jo automobilis buvo konfiskuotas, nes tai buvo ne ferary, o tik jos kopija.
Anonymous 2012-10-08 22:18
Bibliotekos moka latgai. Mokesčių mokėtojų pinigais, beje
Kilgoras Trautas 2012-10-09 12:15
IMHO kopijavimas - labai sveikintinas dalykas ir žmonijai reikia kuo greičiau, kaip nors atsikratyti visais jo suvaržymais! Aiškinu kodėl: Jeigu pažiūrėjus iš evoliucijos prizmės, kopijavimas, tai yra fundamentas pačiai evoliucijai(progresui). Pažiūrėkim, kad ir į DNR veikimo principą. Dalijimasis, informacijos kopijavimas ir jos pritaikimas(patobulinimas) saviems reikalams yra esmė skatinanti progresą. Žiūrim toliau, į žmonijos progresą. Ir čia kopijavimas dalyvauja visur, kad ir įrankių, tobulinime nuo pat pirmykščių bendruomenių. Civilizacijų, regionų suklestėjimai irgi labiausiai pastebimi skirtingu kultūrų kryžkelėse arba kur geras susisiekimas bendravimui, ar kitu kultūrų kopijavimui. O labiausiai prie staigaus žmonijos progreso prisidėjo Europoje, viduramžių pabaigoje išrasta spausdinimo(kopijavimo) įranga. Kaip tik tuo metu Europoje ir suklestėjo mokslas ir autorių teisių dar nebuvo . Aišku anuomet raštingi nedirbo juodo darbo ir kildavo visokių klausimų. - Kas bus jei visi mokės skaityti ir rašyti, juk niekas nebenorės dirbti. Ar panašiai. Bet kaip matom viskas išsisprendė savaime. Gyvenimas yra kopijavimas. Juk mes visa gyvenimą mokomės t.y. kopijuojame ankstesnių kartų sukauptas žinias jas pritaikom sau ir pakoregavę perduodame kitai kartai . Esmė tokia: kopijavimas = progresas. p.s. Vivaldis ar Mocartas kūrė muzika net, kai jų neginė autorių teisės. Manau be autorių teisių savokos ir jų gynėjų pasaulis tikrai nesugriūtu.
vvv2 2012-10-09 12:41
Osiris 2012-10-09 13:36
Shinigami, tu tik gini verslo modeli, kuris neatitinka logikos principu. Kodel kazkoks autorius idejes vos pora valandu darbo turi teise pridaryti milijardus kopiju ir tas kopijas pardavineti tukstantinem sumom? Autorius turi gauti tiek kiek idejo energijos +kelis bonusus uz aciu dar galim priskaiciuot, bet tikrai ne daugiau. Todel ir egzistuoja ir visada egzistuos piratavimas - karma autoriams uz besaiki goduma
vvv2 2012-10-09 14:03
- dažniausiai tai autoriai visai pigiai (už duoną ir vandenį) parduoda visas savo autorines teises firmai, o jau firma "parodo dantis"..
sigitas69s 2012-10-09 14:56
Sutarkim taip- Lietuvos autoriu neskriauskim, o va visi ten vakariečiai vistiek prie mūsų algu neprisitaiko ir ypač korporacijos
Smėlis 2012-10-09 15:41
O ką tavo manymu galima sukurti per pora valandų? Nes tarkime knygos rašomos kartais ir metų metais.
Osiris 2012-10-09 16:28
Dabar belekokia muzika netrunka pagaminti daugiau nei poros dienu. O knyga knygai nelygu. "Writing heavy books for Dummies" gali buti ir stora knyga, bet visiskai tuscia rasliavone. Is tikruju truksta instituciju, kurios tinkamai ivertintu autoriu darba, uz ji sumoketu ir toliau platintu visiem zmonem arba nemokamai (gaunant valstybes subsidijas is mokesciu) arba uz minimalu abonentini mokesti. Bet jau tikrai visokias Gagas ir Byberius paverst milijonieriais yra nusikaltimas.
Nerealiai 2012-10-09 19:06
Tai pirmyn, jei tau viskas atrodo taip paprasta sukurk per pora dienų belekokios muzikos ir gauk krūvas pinigų. Čia maždaug nueinu į turgų paklausinėju kainų už gėles. Nusprendęs, kad prekeivis užsidėjo per didelį antkainį pavogiu gėlių ir jaučiuosi padaręs gerą darbą, juk bjaurybė buvo godus. Nieks nedraudžia tamstai pačiam imtis kažką kurt, pardavinėt ir uždirbt tuos "milijonus". Ir išvis tamstos supratimas kiek vaikiškas. Nieks tavęs neverčia pirkt tos knygos ar kitokio š, nors jis ir kainuoja belekiek pinigų.
Osiris 2012-10-10 18:44
Nevercia? Tamsta turbut mokyklos nelankes...