„Google“ siūlo vartotojams susimokėti už kai kurių straipsnių skaitymą  (0)

Kompanija „Google" nusprendė atlikti nedidelį eksperimentą, suteikdama vartotojams galimybę susimokėti už kai kurių internete esančių straipsnių skaitymą per firminę mokėjimų sistemą "Google Wallet", praneša portalas "CNet". Kiekvienas straipsnis kainuoja nuo 25 iki 99 JAV centų, o prieigos prie straipsnio laikas nėra ribojamas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be to, jei turinys pasirodė nekokybiškas arba tekste nebuvo to, ko tikėjosi vartotojas, galima susigrąžinti išleistus pinigus, jei nuo apmokėjimo momento nepraėjo daugiau nei 30 minučių.

Savo ruožtu, leidėjai gali publikuoti puslapyje su savo turiniu atitinkamą reklaminį „Google Wallet“ skydelį, kurį paspaudęs, vartotojas iš karto apmokėtų viso straipsnio perskaitymą. Kaip pavyzdį kūrėjai pateikė keletą interneto puslapių, kuriuose jau patalpinti tokie reklaminiai skydeliai. Kad būtų galima tai pamatyti gyvai, pasinaudokite šia nuoroda. Šiuo metu eksperimente dalyvauja keletas stambių leidėjų, įskaitant „Oxford University Press“, „DK publishing“ ir „Pearson’s Peachpit“.

„Vartotojai labai mėgsta nemokamą turinį, ir todėl mes manome, jog reklama ir toliau liks efektyviausia monetizacijos priemone daugumai interneto puslapių. Kartu mes žinome, jog egzistuoja ir daug turiningesnių straipsnių, kuriuos autoriai galėtų publikuoti internete, jei būtų efektyvesnis būdas pardavinėti atskirus straipsnius. Šis eksperimentas padės autoriams talpinti internete daugiau aukštesnės kokybės turinio“, – teigė „Google“ atstovai.

Reikia pastebėti, jog „Google“ nėra pirmoji, kuri internete pasirodė mikromokėjimų rinkoje. Anksčiau tai bandė padaryti tokios kompanijos, kaip „Flooz“, „Beenz“, „CyberCash“, „Bitpass“, „Peppercoin“ ir „DigiCash“, tačiau jos buvo pasmerktos nesėkmei. Iš dalies tai buvo susiję su tuo, jog šios kompanijos perduodavo pardavėjui duomenis apie vartotojų kreditines korteles, turėjo sudėtingas vartotojo sąsajas ir reikalavo įsidiegti papildomą programinę įrangą.

FACEIT.LT – IT Naujienosd
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)