Skaitmeninė TV iš arti: „Teo“ operatyvaus valdymo skyrius (Video)  (0)

55-erius metus trukusi lietuviškos analoginės antžeminės televizijos istorija skaičiuoja paskutines gyvavimo dienas. Spalio 29 dieną bus išjungti jos siųstuvai ir šalies TV eteryje liks tik skaitmeniniai signalai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Delfi.TV apsilankė viename iš bendrovės „Teo“ centrų, pasidomėjo internetinės skaitmeninės TV galimybėmis bei susipažino su operatyvaus valdymo skyriaus veikla.

„Šis centras yra unikalus, jei kalbėtume apie telekomunikacijas Lietuvoje. Jo svarba yra milžiniška. Nuo šios patalpos priklauso, kokį interneto ryšį gauna Lietuvos vartotojai, kokios kokybės TV žiūri, kokiomis telefonijos paslaugomis naudojasi, nesvarbu tai fiksuotas ar mobilus tinklas, nes per mus praeina ir tarptautiniai srautai, juk Lietuva yra telekomunikacijų tranzito šalis“, - sakė „Teo“ tinklo technologijų tarnybos vadovas Darius Didžgalvis.

Vaizdo reportaže specialistas papasakoja, koks yra skaitmeninės TV kelias: nuo lėkščių ant stogo, kurios surenka signalus iš palydovų iki vaizdo, kuris atkeliauja optiniais kabeliais, jūsų televizoriuje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)