Lietuviai – prieš Visagino AE, "Hitachi" lauks galutinio sprendimo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2012-10-15 16:34
Kažkaip labai abejojų, kad Lietuvoje už 6 mljrd butu galima tiek atnaujinti, kad tiek energijos sutaupyti. Nes naujinant daug dalyku vienu metu bus daug asmenų prie šio iždo. Ir kai jie pasidarbuos tu pinigų nelabai ir liks. O namai bus tik vizualiai keliems metams atrestauruoti.
Gintarinis 2012-10-15 16:43
Renovacija vangiai vyksta ne dėl pinigų trūkumo. Pinigų renovacijai yra pakankamai. VAE sukurtų aukštųjų technologijų specialistų darbo vietas, o ne tik statybininkų ar miško darbininkų.
Arns 2012-10-15 16:58
vangiai dėl pinigų. Tik ne valstybės, o gyventojų. Matai šiai (jau buvusiai) vyriausybei už pinigus sraigtasparniai, o gyventojams pakeltos šildymo sąskaitos (kad skatintu renovuotis). Daug paprasčiau renovaciją pririšti prie buto, o ne žmogaus. O efektas iš kart didesnis. Kiek toje AE dirbtu specialistų? 200-300? Kiek jie sukurtu pridėtinės vertės? Tai tebūtu lašas jūroje.
Strong_Bad 2012-10-15 17:03
Gal kas paaiskins uz ka japonai ir is kieno subines istrauks 500mln litu ir sumoketi i lietuvos biudzeta. Na bukit zmones ir kalbekit tiesa. 20% nuo 17mlrd bus 3.2mlrd, tarkim stato 6 metus, tai bus indelis po 500mln per metus i statybas o ne i biudzeta. Lietuva pati kone dvigubai tiek velgi tures sumoket skolon IS BIUDZETO. Tai nelabai matau ,kurioj vietij tas biudzetas pildytusi Kate maise kaip reikalas.
vvv2 2012-10-15 17:10
- AE turėtų būti kaip atvira akcinė bendrovė, turėtų išleisti akcijas ir Lietuvos valstybė turėtų įsigyti kontrolinį akcijų paketą.. Kaip ir bet kuri įmonė, AE turėtų mokėti mokesčius į biudžetą plus pelno dalį nuo turimų akcijų procento..
pld 2012-10-15 17:27
Dar prisiminkim "planuojamus" SGD terminalo ir jungties su shvedais uz 700mln litu.
Gintarinis 2012-10-15 17:32
Pabandyk suprast, kad atominė elektrinė - tai ne šiaip koks raganos namelis, o didelė gamykla, kuri gamina elektrą dideliais kiekiais. O visos gamyklos moka mokesčius į biudžetą. Sėkmės.
GTRooTube 2012-10-15 17:38
Kas jiems dar neaišku, juk akivaizdu, kad žmonės nenori šitos elektrinės, jei dabar ją pastatys, tai skaitykim, kad demokratijos Lietuvoje nėra.
Pumper 2012-10-15 17:51
"Žmonės" ir mokesčių mokėti nenori, tai dabar nusikaltimas ir diktatūra reikalauti juos susimokėti. Taip suprasti?
arvis911 2012-10-15 18:18
Turiu vieną nedidelį klausimą. Elektrinė bus Visagine, o rektorių vis tiek atplukdys į Klaipėdą. Tai man priminkit: Kokiu būdu bus rektorius nugabentas į Visaginą? Ir už kieno pinigus bus gabenamas reaktorius?
Creatium 2012-10-15 18:41
Tau keli faktai: 1. Šiemet VAE į Lietuvos biudžetą sumokės ~270 mln. Lt dividendų. Pastačius VAE šis skaičius padidės minimum dvigubai 2. Japonai investuoja 20% ir jokių pinigų Lietuvai nemoka. 3. Lietuva savo dalį įnešinės iš gautų dividendų ir skolintomis lėšomis. Iš biudžeto nebus imamas nei centas, o skolinsis pati VAE, ne Lietuva. Tad greičiau pats esi maiše. Kalbi kažką, ką tau papasakojo kitas nesusipratęs veikėjas ir priimi kaip tiesą. Pasidomėk ir pamatysi, kad to maišo net nėra.
Arthuras 2012-10-15 19:05
Kad konkrečių duomenų trūkumas, tai tikrai. Pilna įvairių, abstrakčių paskaičiavimų, bet nieko konkretaus nėra. Khem, khem. Žmonės nėra energetikai - jie nieko nesupranta. Ką kur kas žiniasklaidoje parašė, tuo ir tiki. Parašė, kad vėjo malūnais galime elektra apsirūpinti n kartų pigiau - vadinasi, galim.
ciscodude 2012-10-15 19:23
Silpnaprociu armija - jau geriau pinigus leist dujoms ir naftai is Rusijos ar ne? O ne, statyt elektrines ir sukurt kelis tukstancius darbo vietu kokiem 10 metu min tirkrai negalima. Visiem vienodai, kad mes neturim nei pakankamai naftos, nei pakankamai atsinaujinancios energijos elektriniu. Ai jo, pamirsau, kad ir tas atsinaujinancios energijos elektrines smaugia musu demokratija, senoliu ismintis ir lobizmas.
Arns 2012-10-15 19:32
penktadalio savo pajamų palaukti kelis metus. Arba bankine kalba, jie mums duoda kreditą. 3) Sekam pasakas rožiniam drambliukui. Valstybinė įmonė vienašališkai pasididina monopolinės rinkos kainas. Skirstomieji tinklai ne privati parduotuvė, kad ką nori daryti. Kainas tvirtina kainų komisija, kuri valstybės mastu įvertina kad tokia kaina turi būti. Tad mokame MES, Lietuvos gyventojai, mokėsim viską, visą sumą, visus procentus. P.S jei skolinasi valstybės įmonė, o laiduoja valstybė, tai atsakinga lieka valstybė. O valstybę, kaip žinia sudaro piliečiai. Ir jei mokesčių pavidalu kas nors surenkama, tai yra visų pinigai.
Wolfy 2012-10-15 20:01
Labai gerai, kad žmonės nusprendė prieš AE. Pats irgi balsavau prieš AE. Dabar paargumentuosiu kodėl. Lietuva,i skaitau, kad toks projektas yra per didelė našta, čia kaip bomžui svarstant kaip mersą nusipirkus būtų gerai. Lietuva nesugaba deramai net savo senos AE uždaryti bei kapinyno pasistatyti atominio kuro, bet jau labai nori statytis naują AE. Be to, aš išvis esu prieš atomines elektrines. Žmonės dar nėra pakankamai įvalde AE technologijas, jei net tokioje kaip Japonijoje, išsivysčiusioje šalyje užlieti įrenginiai sugebėjo išvesti iš rykiuotės AE, ko pasekoje įvyko tokia nelaimė stipri. Tad, tikrai ne Lietuvai tokį "žaisliuką" reikia statytis. Investuoti reikia į atsinaujinančius išteklius - statyti vejo bei saulės jegaines, o likusią dalį elektros pirkti bendroj elektros biržoj. Dar galiu paminėti, kad nesvarbu ar turėsime AE savo ar ne, bet vis tiek mokėsime už elektrą tikrai brangiau.
Vytax 2012-10-15 20:14
Tai politikų rūpestis, jie turi rūpintis, kad tokių laidavimų nebūtų. Nors šiaip natūralu, kad privatūs investuotojai nori apsidrausti nuo politinių rizikų. Tarkim kas būtų jei įsibėgėjus statyboms, projektą staiga politikai sustabdytų? Tai būtų nuostoliai investuotojams.
sigun 2012-10-15 21:26
Jau dabar vienas iš renovacijos stabdžių - nėra normalių statybininkų. T.y. žmonės visiškai jais nepasitiki. Tam, kad renovacija vyktų tokiu tempu, kad per seimo kadenciją duotų 10% energijos taupymą reiktų bent 9000 naujų statybininkų. Ir ne po kelių metų, o dabar. Kaip manai, koks tuomet bus pasitikėjimas tais per kelis mėnesius iškeptais statybininkais iš darbo biržos?
Strong_Bad 2012-10-15 21:42
NELYGINK japonijos ir lietuvos. Labai jau isplites fukusimos "argumentas pries", kuris visiskai nera nei argumentas nei kazkoks galimas palyginimas. Elektrines buvo pakrantej ir ten ne siaip uzlietos elektrines buvo, o zemes drebejimas + cunamis, ko pasekoj ir neatsilaike. Ir tai buvo neeilinis zemes drebejimas, tai prasau nelyginti ignalinos su fukushima, nes tai ne argumentas ir lietuvoj ar kuriam kitam pasaulio kraste ar toj pacio japonijoj pasikartot tokio masto nelaimei artimiausiu metu maza tikimybe, o lietuvoj isvis nuline. Kad ir pats pries atomine, bet tokie neteisingi ale argumentai, kad vos ne ant atomeines bombos sedesim, tiesiog biesina. Reaktorius bus visiskai saugus ir tuo net neabejoju. Pagrindinis minusas yra skaidrumas ivykdyme sito projekto. Reaktoriaus atgabenimas is klaipedos uosto jokia problema. Yra firmos ir dar ne tokius krovinius be problemu perveza. Aisku teks kelius paremontuot, tiltus pastatyt/sustiprint, apvaziavimus ir tt. Tas velgi kainuos, bet tie keliai liks mums.
Pumper 2012-10-15 21:46
Brangiau už ką ir kodėl?
sigitas69s 2012-10-15 22:25
Ar čia tu tas specialistas???