Lietuviai – prieš Visagino AE, "Hitachi" lauks galutinio sprendimo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Aklas 2012-10-18 14:22
ok. vadinasi zinome vienodai. Tai sakau, kad nebu neatsaukiama sutartis, o tiesiog bauda uz sutarties nutraukima, kas yra normalu. Parodyk nors viena sutarti tarp uzsakovo ir rangovo, kad nutraukus sutarti neapmokami atlikti darbai ir bauda uz sutarties nevykdyma? Siaip gal ir yra tokiu savizudziu, bet paprastai niekas uz dyka nenori nedirbti ir praso garantiju. Del istorijos. Netruksta matau arogancijos pasimetyti pazymiais suauk. Jukos neminejau specialiai nes nezinau kokiu principu tiksliai buvo perparduota ir ar gavo Lietuva papildomu pajamu siame sandoryje. Perparduodant Orleanui tikrai gavo. Beje Jukos santykinai galima laikyti tariamu "sajungininku", bet nesigilinsim. Taigi sutinki kad pastarieji 2 pardavimai Lietuvai buvo naudingi, bet to nebutu buve jei butu iskarto parduota Lukoilu uz 1 Lt. Vat apie ka ir vel kalba, pateikiami skaiciai ir atsakymas, mes ju netikrinsime ir nepaneiginesime nes cia sapaliones. Sakant A sakykit ir B - kodel?
Plikas 2012-10-18 14:33
Ar tie kritikai bent buvo VAE interneto puslapį atsivertę? Ar tie ekspertai, kaip Kuodis, paklaustas apie vyriausybės skaičiavimus, ar jie teisingi nusuks akis į šoną ir pradės pasakoti kaip pasaulines atominės energijos nusivylimo tendencijas...
Otto 2012-10-18 16:04
Taip tikiesi išgauti, iš kur sužinojau? Duodu užuominą; valdžios koridoriuose "sklandė gandai". Būtent dėl to ir buvo siekiama uždaryti IAE, ir buvo uždaryta. Bet kaip ir visada, dėl to niekas nekaltas, liaudžiai prikabinta makaronų ir "statom naują jėgainę, jokių atominių katastrofų nėra buvę ir negali būti,.. atominė energija pati saugiausia.. ". O ar supranti, kad ir branduolinių atliekų saugykla nesaugi? Dar neminėsiu, ką daugiau nutylėjai, kas norės, patys išsiaiškins.
Acme 2012-10-18 16:50
, ir jos pasieks foninės radiacijos lygį po 300 metų, taip pat atliekų kiekis sumažės 250 kartų.
Otto 2012-10-18 21:29
Ech tu bobute,.. pirmas incidentas dėl nukritusios kasetės buvo paminėtas dar tarybiniais laikais, žurnale "Mokslas ir technika". Atliekų saugyklos sąlyginai būna saugios tik tada, kai jos įrengtos giliai po žeme. Kai jos ant žemės- duok nors vieną įrodymą, kad yra absoliučiai saugios. "Po šito deginimo tas radioaktyvios atliekas galima vitrifikuoti" Kažkada bus galima, kai tam bus sąlygos ir pinigų, o kol kas, planuojame statyti eilinę buržuikę, kurios dangčiai ir apsaugos gali nulakstyti nuo bet kokio aplaidumo, ar nekompetencijos. Dar derėtu nepamiršti, kur eina tektoniniai lūžiai, ir to, kad pastaruoju metu gali įvykti gana rimtų pokyčių žemės geologinėse struktūrose, kad ramūs laikai eina į pabaigą. Saulė dar žada šviesti 5 milijardus metų, ar ne? Jos energija mums nieko nekainuoja, kainuoja tik įranga jai panaudoti. Investicija į fotovoltinių plokščių gamybą jau padaryta, gamyba vyksta, diekim jas, mažinkim savikainą ir turėsime sočiai energijos. Nepamiršk, kad branduolinė energija kaitina klimatą, nes ji NĖRA atsinaujinanti.
Vytax 2012-10-18 22:53
Kuodžio pozicija aiški, jo požiūriu yra svarbu tik tai kas bus dviejų metų laikotarpyje, toliau „dzin“. Kuodžiui investicijos yra blogis, nes tai juk tas pats kas skola. Dar kažkada siūlė išvis dujų terminalo nestatyti, nes esą dujos Lietuvai išvis nereikalingos.
immortallt 2012-10-19 01:28
Ziuriu ir be manes liudna cia nebuvo
kionig 2012-10-19 02:15
Liūdna. Kad aš kaip tik pasigedau. Galvoju, o kur dingo imortallt ir su biokuro naudingumo įrodymais Vadinasi naftos magnatai tau nieko nedarė, jei dar čia rašai
immortallt 2012-10-19 11:10
Naftos magnatai tik atostogu i karibus issiunte buvo
vvv2 2012-10-19 11:23
- tarptautinio atomo magnatai pasiųs toliau..
Acme 2012-10-19 13:16
Ir kaip suprasti atominė šildo klimatą, juk ji išmeta ne ką daugiau šiltanamio dujų pagamintos elektros vienetui, negu vėjo malūnai, ir saulės elementų gamyba išmeta didesnius kiekius negu šie, nes jų gamyba labai teršia aplinką. Ir iš kur gausi elektros energijos, kai saulė nešviečia (Lietuvoje būna 60 saulėtų dienų) ir vėjas nepučia? Be to ličio baterijos nepakankamai talpios, kad sukauptų pakankamai elektros energijos. Dėl šių energijos šaltinių, elektros tinklai patiria staigius pokyčius, todėl esant 10% energijos gaunamos iš nepastovių energijos prasideda stiprūs svyravimai, kurie galiausiai sugadins patį elektros tinklą. Aš nesu prieš "žaliąją" energetiką, bet ji turi rimtų trūkumų, kurie stabdo jų panaudojimo galimybes. Atominė tokių trūkumų neturi.
Otto 2012-10-19 21:55
Prisiskaitei demagogijos, o fizikos pamokų nelankei; Pasikartok http://senetas.tikra.info/teorija/termo ... os-desnis/ BEVEIK VISA energija virsta šiluma, tame tarpe ir elektros: 1kwh=857 kcal. Dėl brangių medžiagų, fotovoltiniams moduliams, Anykščių kvarcinis smėlis, naudojant tų pačių saulės baterijų energiją, gali duoti pakankamai "ekologiško" silicio. Saulės Lietuvoje yra panašiai tiek pat, kiek Vokietijoje. http://www.lrv.lt/bylos/LESSED%20projek ... ulse~1.pdf Dar atmink, jei jau sprogsta, nepadės jokie betono dangčiai, niekas nepadės. Buvo atlikti bandymai su sprogmenimis, uždaroje ertmėje; slėgis gali augti nors ir iki begalybės, bet vis tiek susidaro ertmė, reikalinga įvykti reakcijai (sprogimui). Dar atsakyk, kam reikalingos trys AE beveik vienoje vietoje? Tai gal ir mes statykim ne vieną, o iš karto tris?
Acme 2012-10-20 01:04
kaip indis, telūras ir kiti, kurių išgavimas labai teršia aplinka. Atominė elektrinė nėra atominė bomba ir nesprogs, nes uranas yra tik 3-4%, kai atminėje bomboje 98%. Dangtis yra tam, kad avarijos radioaktyvios atliekos nepatektų į aplinką. Aš beveik įsitikinęs, kad tu neturi žalio supratimo apie ką kalbi. Ar man tik taip atrodo? Atsakyk į prieš tai užduotą klausimą, iš kur gausi elektros, kaip saulė nešviečia ir vėjas nepučia, kai nėra efektyvių metodų kaupti energiją.
Otto 2012-10-20 10:08
Skaityk, žalias vaikine http://gjstudija.net/ltma/ltma-darbai/L ... trKaup.pdf Visą gyvenimą pradirbau energetikoje, o tu, mat.. "Nu ir kas, kad elektros energija virsta šiluma" "Aš beveik įsitikinęs..." "Atominė elektrinė ... nesprogs"... Kai suaugsi iki tiek, kad pradėsi mąstyti, gal sužinosi, kad vis dėl to, AE sprogsta, o tiksliau- sprogimai nuneša apsauginius gaubtus, išardo sienas, avarijos įvyksta ir dėl antrinių technologijų http://www.veidas.lt/prancuzijos-atomin ... -sprogimas http://www.lzsp.lt/wp-content/uploads/2 ... pie-AE.pdf BEVEIK VISA branduolinės reakcijos šiluma šildo aplinką, tik maža procento dalis išspinduliuojama į kosminę erdvę šviesos ir kitų EM bangų pavidalu. "Retų metalų išgavimas.. teršia aplinką" Gal pasidomėk, kiek jų tenaudojama, turint mintyje, kad kartą panaudojus, tarnaus daugelį metų, be to, tai jau naujos kartos SB, kurių dar nėra prekyboje; http://www.pvatvirainovacija.lt/index.p ... -elementai . Su tokiu NK jos tikrai padės apsirūpinti nemokama saulės energija ir nebereiks sukti galvos dėl AE. Aplamai, jei ši, planuojama AE kada nors ir sprogtu, ji galėtu pakenkti nebent mano kapui, o va tau turėtu būti aktualu.
Acme 2012-10-20 12:39
), vėl naudojami retieji metalai kaip galis ir indis, ir tai mokslo tiriamasis darbas. Kada bus pritaikyta praktikoje, neaišku? Ar iš vis bus pritaikyta, ar bus ekonomiška neaišku? Ir daugelis žmonių mano, kad vėjo energetiką turi daugiau šansų, o tu kažkodėl galvoji vis apie saulės baterijas. Aš nesu prieš "žaliąją" energetika, bet aš nematau artimoje ateityje, kaip ji galėtų konkuruoti su iškastiniu kuru ir atomine energetika ir pagaminti žymią dalį elektros. "Žalioji energetika" turi rimtų trūkumų kaip energijos kaupimo problema, variabilumas, elektros tinklų nestabilumas naudojant šiuos enenrgijos šaltinius ir t.t. Tavo didžiausia klaida, tu galvoji, kad kiti žmonės yra kvailesni už tave ir žino mažiau už tave. Visada atsimink, kad bus žmonių kurie supranta ir žino daugiau už tave, ir paklausk visada klausk savęs ar tu neklysti. Ir nusiramink.
Otto 2012-10-20 15:52
Kas norės, supras. Didžiausias energijos poreikis būna dieną, trūkumams kompensuoti turime Kruonį, o žmonės, kurie mano, kad perspektyvesnė yra vėjo energetika- klysta, namų ūkyje perspektyvesnė saulės, o aplamai- vėjo-saulės. Tu už mane.. na, tu visiškai žalias ir net nenori girdėti, kas tau sakoma. Ir nepainiok, galio arsenidas naudojamas raudonų LED'ų gamyboje, monokristalinėse baterijose jo ir su žiburiu nerasi. http://www.rifas.lt/lt/generuojama_ener ... z_sistema/ Va šitokių jau ir Lietuvoje nemažai, patikėk, tiems žmonėms visiškai nereikia AE, o kadangi jų daugėja, AE poreikis mažėja. Anot tavęs, tie žmonės kvailiai?
Plikas 2012-10-20 16:29
O apie subsidijas saulės/vėjo energijai girdėjai? Visos pagamintos energijos supirkimas ištisus 12 metų fiksuota, dešimt kartų didesne nei dabartinė rinkos kaina. O dar kažkas sako, kad atominė brangu... Tokios technologijos kolkas nesugeba konkuruoti su iškastiniu kuru, todėl yra subsidijuojamos.
Otto 2012-10-22 10:45
, o kiti statosi grynai sau, nes nori būti ekologiški ir nepriklausomi.
vvv2 2012-10-22 11:00
- esi visiškai teisus, o visgi bet, tačiau: naudojant branduolinį kurą sukuriama papildoma šiluma, o naudojant Saulės ar vėjo ar hidro jėgaines, aplinka vėsinama (šiluma sunaudojama elektrai gaminti).