Lietuvos ateitis be atominės elektrinės – kokia ji?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2012-10-15 23:56
Čia kokia proga? Už Nordstreamo tiesimą per Baltijos jūra?
Mitgard 2012-10-16 02:54
Klausimėliai atominės energetikos šalininkams: 1. Kodėl turėdami atominę elektrinę mes Lietuvos gyventojai už elektros energiją mokėjome brangiau nei latviai (vairuotojai kalba, kad tas pats yra su benzinu); 2. Kur dingo atominės elektrinės uždarymui kaupti pinigai, jeigu dabar grasinama, kad jeigu Europos Sąjunga neduos pinigų, tai lėšas uždarymui teks kaupti iš elektros energijos vartotojų (t.y. pakelti elektros energijos kainą). Apie tai, kad kaupiamos lėšos elektrinės uždarymui, buvo skelbiama žiniasklaidoje atgavus nepriklausomybę, reiškia mums teks antrą kartą mokėti už elektrinės uždarymą? Kurgi dingo tie sukaupti pinigai? Maiše be dugno? Ar ne todėl tiek Lietuvoje, tiek Vilniuje ar kituose miestuose siekiama vykdyti kuo daugiau statybų, kad pinigai patekę į tą kiaurą maišą galėtų byrėti į kitus nekiaurus maišus?
Talkatif 2012-10-16 08:38
Būkim realistai. Jokia mūsų politinė šobla nepaleis atominių statybų. Per daug skanus kąsnis to atsisakyti. Tas referendumas buvo eilinis tautos išp***mas. Pavyzdžiui kaip su Valdovų rūmais. Konservatoriau tiekl lojo lojo, koks tai blogis. Bet vos tik užėmė valdžią, tas lojimas iškart liovėsi ir viskas tapo labai ramu ir čiotka.
Vidas1983 2012-10-16 09:04
Kolegos nebesvaikit čia, o geriau pasidomėkit faktais ir užduokit klausimus specialistams apie atominę ir visos visuomenėje pasklidusios klišės bus numarintos. www.vae.lt puslapyje galite užduoti klausimus su šiuo projektu dirbantiems žmonėms. Nesu vae darbuotojas, bet teko bendrauti su gerb. dr. Rimantu Vaitkumi patikėkit ne mums žmogeliams sprest apie atominę, tikrai yra geriau išmanančių.
sigitas69s 2012-10-16 09:07
O tu nepagalvojai- gal ir vienai kartai neužteks, nes kas nors pareikalaus uždaryti ją kaip nesaugia??? Nes pirmą uždarė dėl ES, o antrą gal dėl Lenku kurie pastoviai ant mūsų bačka ridena?? Iškels į ES klausima, kad perarti ju sienos stovi ir kai Lenkai pirmininkaus lieps mums ja uždaryti???
Arns 2012-10-16 09:33
apie techninius dalykus jis išmano geriau ir niekas dėl to nesiginčyja. Tačiau pinigai ir visa atsakomybė atiteks piliečiams, tad jie ir turi spręsti ar jiems reikalingas projektas ar ne.
Talkatif 2012-10-16 09:43
Dabar viską geriausiai išmano Viktoriukas :D Po poros metų pažiūrėsim kaip tas išmanymas realiai atrodo.
sqq 2012-10-16 10:21
Man irgi atrodo, kad statysim mes ją, ne kur dėsimės. Pažiūrėkit ką kalba uspaschis - iš pradžių aiškino, kad nestatysim, o kai jau išrinko - 'dar pažiūrėsim, paskaičiuosim, gal kitą referendumą surengsim..'
incognit0 2012-10-16 11:02
Susikiskit ta savo atomine i gera vieta , niekam jos nereikia , bus taip pastatis atomine mokesim brangiau nei jos neturedami, nekalbant apie tai kad visur tas elektrines stengiasi uzdariti o pas mus runkeliai uz vairo sedi tai ziuri tik kaip cia sau daugiau litu i kisene susizert ir paskui is lietuvos su pinomis kisenemes pabegti i uzsieni. Kad jau taip rupi ateities kartos , tai investuokit i svaria atsinaujinancia energetika, kuri po saves nepalieka radioktiviu atlieku kurie turi buti saugomi po zeme simtus tukstanciu metu. ir uz siu atlieku saugojima reikes moketi brangieji tad ji nekuomet neatsipirks.Ir spekit gi is kieno kisenes mokes uz siu atlieku saugojima, ogi taip teisingai is musu. va straipsniukas aptimistiniams runkeliams biski tiesos i akis nepamaisis. http://verslas.delfi.lt/energetics/hkoi ... d=58850091
krislas 2012-10-16 11:28
Puiku, kad toks rezultatas, nes: 1. Kol turėjom dykai gautą AE - mokėjom brangiausiai, o perteklinę eksportavom pigiau savikainos (kažkas panašaus su naftos produktais). 2. "Visi nacionaliniai projektai pas mus virsta nacionaliniais skandalais" - A. Šliogeris. 3. Ant kiek reikia būti neatsakingam, kad tokios apimties projektus vykdyti su savo (ribotom) galimybėm? Čia panašiai kaip 2008 būsto pirkimas - optimizmo daug, nes "NT brangZZZZ", o dabar tie optimistai čiulpia morkas, nesuprasdami, kaip galėjo būti tokie optimistai.
vvv2 2012-10-16 11:41
Kirtiklis 2012-10-16 12:59
Nesuprantu, KAS TRUKDO masiškai statyti tas visokias atsinaujinančius išteklius naudojančias elektrines? Nu tegu ima ir stato, bet ne visi loja kad reikia bet veiksmų 0. P.S. Čia visi gudrūs - va statom ten Žemaitijoje vėjo elektrines ir Lietuvai ok, bet kai ateina žmonės ir sako kad va už 1 km nuo sodybos bus tokia, tai pasipila šalia gyvenančių protestai " ai va garsas didelis, radijacija kelia, virpesiai ir t.t" turtingesniam žmogui ar valdžiažmogiui šalia "neprestižas, gadina vaizda", dar atsiranda krūva gamtininkų ir sako "va paukščiai čia migruoja, gyvūnams blogai", ūkininkams irgi blogai nes užima žemę, o dar kur Upę užtvenksi, tai žuvims nerštavietės, žemę užlies, dumblas kaupsis ir t.t. Čia jums ne Sachara kur žmonių nėra ir gali statyti niekeno žemėja. Čia Lietuva kur niekas nieko šalia nenori. Referendumas tokiais klausimais - idiokratijos pavizdys, ką gali apie tai nusimanyti kaimo (nes nemažai gyvena) ar asocialus asmenys apie Atominę elektrinę? Kas pasakė - nebalsuosi už atjungs elektra ir eina balsuoti, ar sako kad sprogs tai jau ir prieš sako. Pirksim elektra iš Rusų? Bus kaip su dujom , kad mokam brangiausiai, ir bet koks nepasitenkinimas ir kranelis prisukamas ar kainelė kilstelėjama. Kaip buvo straipsnis su elektra technologijos.lt kai Rusai nustojo tiekti ir tikrino kaip Elektrėnai susitvarkys.
vvv2 2012-10-16 13:06
- o gal rusai truputį protingesni? jie ketina Karaliaučiaus sritį atjunkti nuo rytų tinklų ir pirmieji sinchronizuoti su vakarais, būtent tam ten stato AE.
Acme 2012-10-16 13:23
Acme 2012-10-16 13:39
Arns 2012-10-16 13:53
Įdomu, ko gi buvo priėdę konstitucijos kūrėjai, kad šitiek kartų I-ame skirsnyje pabrėžė piliečių viršenybę prieš valdžiažmogius, biurokratus, išrinktųjų ratelius ir pan institucijas? Kaip svarbiausiąjį įstatymą gali priimti piliečiai, pakeisti tik piliečiai, bet įgyvendinti ne piliečiai?
Acme 2012-10-16 13:57
jau 30 metų.
Acme 2012-10-16 14:14
Iš ko nusprendei, kad aš siūlau totalitarinį režimą, jei aš nepasakiau ką turėjau galvoje. Kur tu eini taisytis dantis ar pas kompetetingą žmogų šioje srytyje - odontologą ar pas 80 senutę ar teisininką, kurie apie tai nieko nenusimano, taip ir visuomenė, ji nėra pakankamai išsilavinusi, kad būtų kompetetinga priimti sprendimus susijusius su dalykais, kuriems reikia specifinių žinių iš ekonomikos ir atominės energetikos. Ir kam reikia politikos ir politikų, kurių daugelis nesupranta ką daro t.y. jie yra nekompetetingi. Sprendimus geriausiai priimti iki šiol patikimiausiu metodu, kurį išrado žmonija tai yra moksliniu metodu. Naudojant šį metodą sprendimas nepriklauso žmonių, kurį jie naudoja ir sprendimas visada bus tas pats.
vvv2 2012-10-16 14:27
- kodėl tai įrodymai? todėl kad visi turės energijos savos ir efektyvios, o mes privalėsime dengti senas skolas su senu JaPonišku reaktorium..
kionig 2012-10-16 14:43
Prašau tada paaiškinti, kodėl jis būtent senas? Taip pat pateikti naujojo reaktoriaus pavyzdį. Sulyginti kaštus t. y. įvertintinti kainas. Palyginti taip pat išdirbtumą, privalumus ir trūkumus kiekvieno reaktoriaus. Parodyti pavyzdį, kuris dabar būtų taikomas praktikoje t. y. kalbant apie tamstos minėtuosius "naujus reaktorius".