"Google" jos gimtojoje JAV gresia antimonopolinis tyrimas  (3)

JAV Federalinė prekybos komisija (FTC), naujienų agentūros "Reuters" teigimu, ketina pradėti tikrai rimtą bylą, nukreiptą prieš korporaciją "Google". Specialiai suformuota komisarų grupė visus 2012 metus darė tyrimą, tirdama įvairią Google veiklą, ir padarė išvadą, jog "Google" piktybiškai naudojasi savo monopoline padėtimi interneto paieškos sistemų rinkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai minėtoji įmonė daro pirmenybę teikdama savo produktams, tuo tarpu  konkurentus savo paieškos sistemoje dirbtinai nustumdama į blogesnes reitingavimo pozicijas.

Teigiama, jog penki komisarai, kurie užsiima "Google" byla, paskelbė apie tyrimo rezultatus, kuriuose atsklaidžiama, jog keturi iš penkių tyrėjų grupės narių sutinka, kad "Google" pažeidė antimonopolinius įstatymus, tuo tarpu vienas iš komisarų tokių išvadų atžvilgiu išliko nusiteikęs skeptiškai.

Tyrimo priežastimi tapo daugybė skundų iš tokių interneto tarnybų, kaip "Yelp" ir "Nextag", pusės, su kuriomis neseniai pradėjo konkuruoti paieškos gigantas. Šių tarnybų atstovai teigė, jog "Google" dirbtinai padidina savo produktų reitingus, tuo tarpu konkurentų produktai paieškos rezultatuose nustumiami žemiau, nei jie turėtų būti. Visus kaltinimus "Google" atstovai neigė, o korporacijos direktorių tarybos pirmininkas Eric Schmidt, iškviestas į JAV Senatą, oficialiai pareiškė, kad paieškos gigantas paieškos rezultatų manipuliacija neužsiima.

Nežiūrint į aukščiausios "Google" vadovybės žodžius, Federalinė prekybos komisija yra nusiteikusi ryžtingai. FTC vadovas John Leibowiz pareiškė, kad kaltinimai dėl antimonopolinių teisės aktų pažeidimą bus paskelbti lapkričio mėnesio pabaigoje arba gruodžio pradžioje, kai tik bus paruošti visi dokumentai. Tyrimo sritis – manipuliavimas paieškos rezultatais, piktnaudžiavimas mobilių standartizuotų patentų (FRAND) licencijavimo srityje, taip pat pažeidimai vartotojų privatumo ir konfidencialumo srityje.

Priminsime, jog "Google" jau buvo įpareigota išmokėti $22.5 mln. už operacinėje sistemoje "iOS" esančios naršyklės "Safari" vartotojų konfidencialumo pažeidimus, tuo tarpu Europoje analogišką tyrimą vykdo Europos Komisija. Visos šios naujienos jau privertė sumažėti "Google" akcijų kainą maždaug 6 JAV doleriais, o tai reiškia, kad korporacijos rinkos vertė vos per keletą dienų sumažėjo net $2.5 mlrd.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: