"Yahoo" perka "Google" - po vieną darbuotoją  (1)

Vienas iš buvusių „Google“ aukštesnio lygio vadovų Henrique de Castro nuo šiol dirbs „Yahoo“ veiklos direktoriumi – per kelis pastaruosius mėnesius tai jau antras aukščiausios grandies darbuotojų „perėmimas“. Šiek tiek anksčiau šiemet „Yahoo“ generaline direktore paskirta kita buvusi „Google“ atstovė Marissa Mayer.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oficialiame „Yahoo“ pareiškime nurodoma, kad H. de Castro darbas bus rūpintis pasauliniais pardavimais, verslo ir žiniasklaidos sektoriaus raida, rašo bbc.co.uk.

Tokiu būdu „Yahoo“ bendrovė, pastaraisiais metais atsilikusi nuo konkurentų, vėl bandys veržtis į lyderių gretas. „Tai yra lūžio taškas „Yahoo“ istorijoje ir aš tikiu ateities galimybėmis“, - sakė H. de Castro.

Idealiai tinkamas

„Yahoo“ yra vieni iš interneto paieškos, elektroninio pašto ir kitų paslaugų pionierių. Iki šių dienų tai yra viena iš žinomiausių interneto verslo bendrovių.

Bet spaudžiama konkurentų „Yahoo“ praranda kadaise itin stiprias pozicijas. Pavyzdžiui, interneto paieškų srityje jie neatlaikė „Google“ konkurencijos. Tuo tarpu elektroninio pašto verslui pakenkė socialinių tinklų, labiausiai - „Facebook“, populiarumas.

Sėkmingai dirbant konkurentams, „Yahoo“ tampa vis sunkiau potencialiems klientams įsiūlyti reklamos plotą savo svetainėse. 2009 metais ši JAV bendrovė užėmė 15,7 proc. visos internetinių reklamų rinkos. Praėjusiais metais iš šeštadalio JAV rinkos jiems liko tik dešimtadalis – 9,5 procento.

Bet „Yahoo“ generalinė direktorė M. Mayer tvirtina, kad naujojo bendrovės veikos vadovo patirtis padės pagyvinti jų verslą ir padidinti pelną. „Su tokia veiklos patirtimi interneto reklamų rinkoje, gebėjimu struktūrizuoti ir plėsti pasaulinę veiklą jis yra idealiai tinkamas „Yahoo“, mums siekiant kitos verslo augimo fazės“, - tikino M. Mayer.

H. de Castro bendrovėje „Yahoo“ gaus 600 000 JAV dolerių (1,6 mln. litų) metinį atlyginimą, taip pat kasmet galės gauti premiją, kurios maksimalus dydis yra 90 proc. metinio atlyginimo. Be to, per savaitę nuo darbo „Yahoo“ pradžios, į H. de Castro sąskaitą bus pervestas milijonas JAV dolerių (2,66 mln. litų), per ketverius metus jam taip pat atiteks bendrovės akcijų ir kitų vertybinių popierių su apribotomis pardavimo galimybėmis už 56 mln. dolerių (149 mln. litų).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)