„Apple“ atsisveikinimas su „Samsung“: procesorių A7 gamins nebe korėjiečiai  (6)

Kompanija „Apple“, panašu, ketina visiškai atsisakyti bendradarbiavimo su korėjiečių kompanija „Samsung“, kuri ilgai buvo „Apple“ partneriu, tiekiant įvairius elektronikos komponentus, o per pastaruosius kelis metus spėjusi įgyti ir nekenčiamiausio priešo titulą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Procesorius A6 dabartiniam „Apple“ išmaniajam telefonui „iPhone 5“ gamina būtent „Samsung“. Tuo pačiu metu, kaip jau puikiai žinome, vyksta aršios teisminės batalijos, kurios vienu iš momentų tapo $1,05 mlrd. bauda, kurią „Samsung“, JAV teismo sprendimu, turės sumokėti kompanijai iš Kupertino kaip kompensaciją, taip pat draudimai (kurie, kaip pasirodė, buvo laikini), neleidžiantys prekiauti tam tikrais „Samsung“ įrenginiais. Korėjiečiai mestus kaltinimus dėl patentų pažeidimo nuolat neigia, tačiau jiems dar nepavyko pasiekti apčiuopiamų laimėjimų.

Visų šių įvykių fone partnerystėje tarp „Apple“ ir „Samsung“ atsirado solidus plyšys. Informacijos apie santykių nutraukimą tapo anoniminiai šaltiniai iš korėjiečių kompanijos, kurie laikraščiui „Korea Times“ pranešė, jog būtent „Apple“ yra bendradarbiavimo nutraukimo iniciatorė.

„Samsung“ atstovų teigimu, „Apple“ inžinieriai patys kūrė procesorių A6, be jokios trečiųjų šalių pagalbos. „Samsung“ šiuo atveju tapo tik gamintoju, nors praeityje „Samsung“ specialistai tiesiogiai dalyvavo „Apple“ skirtų mikroschemų kūrimo procese.

Dabar teigiama, jog kitas naujos kartos procesorius – „Apple A7“ – bus gaminamas jau kitoje kompanijoje. Ja, kaip ir buvo tikėtasi, taps „Taiwan Semiconductor Manufacturing Company“ (TSMC) – didžiausias pasaulyje kontraktinis puslaidininkių mikroschemų gamintojas.

Kitas dalykas – tai viso „Apple“ mikroprocesorių gamybos proceso perkėlimas į TSMC konvejerius. Užduotis išties ambicinga. Atsižvelgiant į „Apple“ ir „Samsung“ santykius, negalima atmesti, jog kompanija iš Kupertino perduos kitoms kompanijoms ir kitų komponentų gamybą. „Samsung“ tai gresia daugybės milijardų pajamų netekimu, o kartu ir problemomis su akcijų kaina bei visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis. Užsakymų perdavimo „iš priešų saviems“ procesą galime matyti jau dabar. Tiesa, kai kurių ekspertų teigimu, „Samsung“ gali smarkiai ir nenukentėti (arba nenukentėti apskritai), kadangi iš TSMC gali pervilioti tokius stambius mobiliųjų įrenginių rinkos žaidėjus, kaip „Qualcomm“ ir „nVidia“.

Taip pat dar kartą priminsime, jog „Samsung“ paliko vienas iš vyriausiųjų procesorių inžinierių Jim Mergard. Ir jis sustiprino ne kieno nors kito, o būtent „Apple“ mikroschemų kūrėjų komandą.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: