"Seagate": heliu užpildyti standieji diskai turi problemų  (0)

Prieš keletą savaičių „Hitachi Global Storage Technologies" (HGST) kalbėjo, jog helio dujų įvedimas į dabartinius standžiuosius diskus gali atnešti daugybę naudos: sumažinti elektros sąnaudas 23 %, leisti naudoti septynias magnetines plokšteles vietoj penkių bei sumažinti skleidžiamą triukšmą. Pasirodo, prieš šią naujovę pasisako antrasis pagal dydį HDD gamintojas - „Seagate".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rinkos lyderis, „Western Digital", 2011 metais perėmęs HGST valdymą, ketina heliu pripildytus standžiuosius diskus į rinką paleisti dar 2013 metais serverinėse ir debesų centrų sistemose.

Tinklalapio „Xbitlabs" atstovo pakalbintas vyresnysis įmonės ryšių specialistas, Jon Piazza, prasitarė, kad „Seagate" atliko savo paties tyrimą ir jo išdavoje kol kas neketina pereiti prie šios technologijos taikymo savo gaminiuose. „Seagate" manymu, nors ir helio dujos geba išspręsti ar bent sušvelninti esamas HDD problemas, ši technologija sukuria aibę kitų problemų ir padidina rizikos faktorių.

Pasak „Seagate", turinčios apie 80 patentų, susijusių su šia naujove, heliu paremta technologja yra pernelyg brangi, o susirūpinimą kelia ne tik brangūs gamybos kaštai, bet ir kylantis pavojus dėl dujų nuotėkio. Kompanija bandys toliau tyrinėti šios technologijos pritaikymą rinkoje, tačiau palankiau vertina karščiu paremtą įrašymo (HAMR) bei SMR tipo magnetinio įrašymo technologijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: