Į Klaipėdos uostą atplaukė gigantiškas laivas  (5)

Trečiadienį į Klaipėdos uostą įplaukė 235 m ilgio, 38 m pločio „Postpanamax“ tipo laivas „Venus Horizon“. Jis yra pats didžiausias kada nors į Klaipėdos uostą atplaukęs „balkeris“, t. y. laivas, gabenantis birius krovinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Venus Horizon“ dedveitas – 95,7 tūkt. t, gali gabenti 50,6 tūkst. t. krovinių. Pastatytas tik šiemet, registracijos uostas „Limassol“, plaukioja su Kipro vėliava. „Venus Horizon“ atgabeno į jūrų krovinių kompaniją „Bega“, šiemet baigusią statyti modernų žemės ūkio produktų krovos terminalą, 46 tūkst. t. importinių žemės ūkio produktų.

Planuota, kad šis balkeris švartuosis prie naujojo, ką tik pastatyto vadinamojo „Begos“ pirso, tačiau dėl nebaigtų gilinimo darbų to padaryti negalima, teko jį švartuoti prie kitos krantinės

Trečiadienio rytą prie 68 krantinės „Begoje“ dar stovėjo pirmadienio rytą atplaukęs 225 m ilgio „Panamax“ tipo laivas „Reload“, atgabenęs iš Maroko fosforitus. Jį teko patraukti, kad prie tos krantinės galėtų prisišvartuoti rekordinio dydžio balkeris. Be to, kadangi trūksta gylio, „Venus Horizon“ atplaukė ne iki galo pakrautas. Maksimali jo grimzlė – 14,4 m, o su dabar turimu kroviniu – 9 m.

Beje, kovo 12 d. į Klaipėdos uostą buvo atplaukęs ir prie 5 krantinės, naudojamos Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos (KLASCO), buvo prišvartuotas laivas „Venus Heritage“, kurio ilgis – 235 m, plotis-38 m, o dedveitas – 95,6 tūkst. t. Į jį buvo pakrauta 74,3 tūkst. tonų trąšų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vakarų ekspresas
Vakarų ekspresas
Autoriai: Dalia Bikauskaitė
(1)
(0)
(0)

Komentarai (5)