Interneto piratų tvirtovė „The Pirate Bay“ skelbia tapusi nesusekama ir neišjungiama  (6)

Didžiausia pasaulyje failų dalinimosi svetainė „The Pirate Bay“ pradėjo naudotis debesų kompiuterijos paslaugomis ir skelbia, kad tai ne tik leis sutaupyti pinigų, bet ir gerokai apsunkins įvairių šalių teisėsaugos bandymus tinklalapį išjungti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Svetainė nuo šiol naudosis įvairiose šalyse veikiančių debesų kompiuterijos tiekėjų paslaugomis.

„Visi bandymai mus užpulti nuo šiol bus atakos prieš visus ir prieš nieką, – rašoma „The Pirate Bay“ pranešime. – Svetainė, kurioje lankotės, sėkmingai veiks tol, kol mes to norėsime. Tik aukštesnėje egzistavimo formoje. Tikrovė mums. Vaiduoklis tiems, kas nori mums pakenkti.“

Tinklalapio atstovai priduria, kad pradėjus naudotis debesų kompiuterijos paslaugomis svetainė galės judėti iš vienos šalies į kitą be jokių prastovų. Visa informacija serveriuose bus „giliai užkoduota“, o jei ji bus nenaudojama 8 valandas, automatiškai užsiblokuos.

„Serverių prieglaudos tiekėjai nė nežinos, kad saugo „The Pirate Bay“. Ir net jei jie tai išsiaiškintų, būtų neįmanoma gauti informacijos apie naudotojus“, – sakė tinklalapio atstovas.

Svetainės administratoriai turės visišką maršrutizatorių ir apkrovos stabilizatorių kontrolę, todėl galės valdyti internautų užklausas ir paslėpti tiek vartotojo, tiek debesijos paslaugų tiekėjo tapatybę.

„Jei policija vėl nuspręs atlikti reidą, nebus jokių serverių, kuriuos jie galėtų konfiskuoti – tik maršrutizatorius. Jei jie seks pėdsakais į kitą valstybę ir atras apkrovos stabilizatorių, ten bus tik tuščias serveris. Tuo atveju, jei jie išsiaiškintų, kur yra debesijos paslaugų tiekėjas, atvykę pas jį gautų tik užkoduotus diskų atvaizdus“, – aiškina „The Pirate Bay“ atstovas.

2006 metais Švedijos policija atliko reidą pas prieglaudos paslaugų tiekėją, kuris teikė paslaugas „The Pirate Bay“, ir konfiskavo svetainės serverius. Dėl to svetainė kurį laiką buvo nepasiekiama, tačiau netrukus atsigavo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(0)
(2)

Komentarai (6)