Automobilių aikštelė prie prekybos centro: kaip noriu, taip važiuoju?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2012-10-22 12:12
blyn, taisyklių reikia laikytis. O kai kas važiuodamas prieš eismą įvažiuoja tai prasideda neoficialūs ženklai, čia labiau rekomendacinio požiūrio, laikytis nebūtina ir t.t. ir pan.
Anonymous 2012-10-22 12:41
O štai greitis aikštelėse nustatytas - vadinasi policija turėtų prižiūrėti. Ne taip paprasta - atėjai, nepatiko ir purkštauji „nėra tvarkos, vis blogi, aš vienas tik geras“. Jei vaidinam teisinę valstybę - tai turėtume išsiaiškinti, ką apie tai sako įstatymai, kas prižiūri būtent šio įstatymo laikymąsi ir tada siūlyti ar kelti diskusiją dėl to, kad mūsų atstovai seime priimtų reikiamus įstatymus.
HardAxe 2012-10-22 14:13
Žinojau tris avarijas, dvi aikštelėje, vieną dviračių take. Aikštelėje plytos ir rodyklės ant asfalto pasirodo (tais atvejais) nesuderintos su savivaldybe, tai iš jų naudos tiek, kiek savo privačiame kieme ženklų pristatytum. Nori laikytis, tai laikykis, bet privačioje teritorijoje ket negalioja. Savo kaimo kiemuke nei TA nei teisių nereikia. Be to ženklai yra griežtai apibrėžti (iš ko pagamintas, kokie gabaritai, kur turi kabėti), pvz požeminėse aikštelėse (panorama, ozas) judėjimo nuorodymo/draudimo ženklai dažnai būna tiesiog nupiešti ant šviečiančio reklaminio stendo. Šiauliuose ar Panevėžy buvo dviratininkas dvirčių take pėsčiajį nutrenkes. Pasirodo dviračių tako planuose nėra (nors visas ženklinimas nupieštas). Tai dviratininkas kaip ir šaligatviu pats to nežinodamas važiavo, kaltas liko. Taigi... Praktika rodo, kad reikia laikytis tik tų ženklų, kurie yra miesto plano popieriuje. O stovėjimo aikštelėje sankryžas tarp stovėjimo vietų turbūt visas reikia vertinti lygiavertėmis. Ir pirmas teoriškai važiuoja ne kieno kelias platesnis, o tas, kuris neturi kliūties iš dešinės. Išvada: Žodžiu sudėtingas reikalas. Logiškos taisyklės aikštelėje galioja tol, kol į avariją patenka teisininkas.
Anonymous 2012-10-22 14:36
+100!
perihellis 2012-10-22 14:55
reiktų paminėti, kad daugiabučių kiemuose tas pats gal čia tik man taip sekasi, kad ištisai kieme sutinku iš savo tautomobilių besiveržiančius muštis budulius su truputį pamuštais veidais. Visi kaip taisyklė rėkia, kad juos reikia praleist, o jei nėra kaip praleist, tai kad važiuočiau per bordiūrus. Nors pirmumas tai mano Parduotuvių aikštelėse kažkaip daugiau susiduriu su labai nedraugiškom moterim, kur išlindę per langą pademonstruoja visą savo išprusimą ir žodyną. Jei atvirai, tai tokios moterys sukelia gailestį ir kartais šypseną. Vienas bjauriausių dalykų gyvenime - besiplūstanti moteris, ypač, kai tai vyksta be reikalo. Kokia ten moteris, ten padaras su skylute. Tada sužaidžia principai - nepraleisiu. Kad bent jau mirkteltų avariniu ar ranka pakeltų, kad ale atleisk, nepastebėjau, kalta/s. O kai pvz ta pati moteris laukia ar atsargiai bando važiuot - stabtelt ir praleist nesunku, o jei dar poto nusišypso, tai ir vėl norisi dar kart praleist kitus žmones. Daugiau mandagumo keliuose ir nereiktų ten aiškintis baisingai, kas kaip kur kaltas ar nekaltas
HardAxe 2012-10-22 16:14
95% daugiabučių yra vieši keliai. Ten negalima laikyti TA neturinčių mašinų (ne tik vairuoti, bet ir laikyti, tokios paskundus greit dingsta), taip pat negalima įrengti užtvarų, rakinamų vietų ir pan. Nelegalius šlagbaumus savivaldybė nurenka.
perihellis 2012-10-22 16:36
nelegalų šlakbaumą galima ir pačiam 'nurinkt'. Eismo taisyklėse, kiek pamenu, parašyta, kad pamačius kliūtį kelyje, jeigu pats pajėg ir gebi, tai turi pašalinti pats, jei nepajėgi - kreiptis į atitinkamas institucijas, kurios tą kliūtį privalo pašalinti. ps. Dar pamenu M.Juškauskas ardė kažkokią tvorą
kopustan 2015-10-01 12:20
kaip elgtis, kai įvažiuoja į automobilį kažkas naktį, kai jis paliktas kieme? ar draudimas patikės, kad ne pats aptrankiau mašiną? Čia pasiskaičiau http://iveiksiuvisasbaimes.blogas.lt/ma ... me-15.html ir supratau, kad tokie atvejai yra dažni... ir tikrai - dabar nė gaisrinės negali privažiuot prie daugiabučių per mašinas, vos ne aukštais visi stato.
Tarkvinijus Išdidusis 2015-10-01 12:25
Vaizdo registratorių turėk...