"Ultra HD": patvirtintas pavadinimas ir minimalios charakteristikos  (5)

Naujos kartos televizoriai ir monitoriai, kurie priklauso taip vadinamai 4K kategorijai, nuo šiol oficialiai įvardijami kaip palaikantys "Ultra High-Definition" arba "Ultra HD" technologiją. Tokį sprendimą priėmė asociacija Consumer Electronics Association (CEA).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sprendimą anoniminio balsavimo metu priėmė CEA taryba, atsižvelgiant į 4K darbo grupės rekomendaciją. CEA nariai mano, kad naujas pavadinimas padės vartotojams geriau orientuotis rinkoje, kai dar šių metų rudenį rinkoje pasirodys pirmieji serijiniai šios kategorijos produktai. Be pavadinimo patvirtintos ir minimalios charakteristikos, kurios leis įrenginiui pretenduoti į Ultra HD gaminio titulą.

Ekranų raiška Ultra HD yra keturis kartus didesnė nei dabartinio aukštos raiškos standarto Full HD. Tiksliau tariant, televizoriai, monitoriai ir projektoriai privalės turėti ne mažiau kaip 8 mln. aktyvių taškų: 3840 taškų horizontaliai ir 2160 taškų vertikaliai. Kartu ekrano kraštinių santykis privalo būti ne mažesnis kaip 16:9. Kad būtų galima gauti logotipą Ultra HD, įrenginys privalo turėti bent vieną skaitmeninę įvestį, galinčią priimti vaizdinį signalą 3840 x 2160 taškų raiška, t. y. nebus galima apsieiti vien įeinančio signalo konverteriu ir taip dirbtinai paversti, pavyzdžiui, Full HD signalą į Ultra HD.

Tikimasi, jog įrenginiai, palaikantys Ultra HD formatą, bus pristatyti eilinėje CES parodoje, kuri įvyks 2013 m. sausio 8 – 11 dienomis Las Vegase (JAV).

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: