Kas trečiame mobiliajame telefone aptikta gyvsidabrio  (0)

JAV mokslininkai nusprendė ištirti, kiek aplinkai pavojingų medžiagų yra mobiliuosiuose telefonuose. Rezultatai parodė, kad visi tirti telefonai turėjo bent po vieną aplinką nuodijančią medžiagą, rašo dn.se.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių aplinkosaugininkų organizacija „Ecology“ ištyrė dešimties gamintojų 36 mobiliųjų telefonų modelius. Visi tirti telefonai turėjo aplinką nuodijančių medžiagų: švino, gyvsidabrio, bromo, chloro ar kadmio.

Gyvsidabris buvo aptiktas kas trečiame telefone. Daugiausiai nuodingų medžiagų rasta „iPhone“ 3-io modelio telefone. Tuo tarpu „iPhone“ 4-as ir 5-as modeliai turėjo mažiausiai skirtingų nuodingų medžiagų, o „Samsung“ telefono testo rezultatai buvo patys „žaliausi“.

Tyrėjai pabrėžė, kad gamintojai nuolat mažina nuodingų medžiagų kiekį mobiliuosiuose telefonuose. Visi naujesnių modelių telefonai yra mažiau kenksmingi aplinkai nei penkerių metų amžiaus jų pirmtakai. Vis daugiau gamintojų ekranuose nebenaudoja gyvsidabrio, o schemose bromo.

Dėl šių pavojingų medžiagų, visame pasaulyje gyventojai raginami nemesti nebereikalingų mobiliųjų telefonų į bendrą atliekų srautą, o atiduoti juos elektronines atliekas surenkančioms įmonėms. Šios ne tik saugiai surenka pavojingus metalus, bet ir užtikrina, kad šios medžiagos bus dar kartą panaudotos gamyboje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)