"Ubuntu 13.04" pasirodys 2013 m. balandį ir vadinsis "Raring Ringtail"  (17)

Pasirodžius "Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal" galutinei versijai, tapo žinomos naujos detalės apie būsimą šios populiarios "Linux" atmainos redakciją. Būsima operacinė sistema "Ubuntu 13.04" turėtų pasirodyti 2013 m. balandžio 25 d. ir, kaip savo tinklaraštyje rašo kompanijos "Canonical" įkūrėjas Mark Shuttleworth, ji bus žinoma kodiniu pavadinimu "Raring Ringtail".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mark Shuttleworth teigimu, teisingesnis būtų pavadinimas „raring ringtail raccoon“, tačiau vėliau nuspręsta pavadinti trumpiau, laikantis dviejų žodžių tradicijos. Įdomu tai, kad "Ubuntu" kūrėjai jau kurį laiką savo operacinei sistemai parinkinėja egzotiškų žvėrių ir paukščių pavadinimus – galima prisiminti tą patį skujuotį (Pangolin), garnį (Heron), koalą, o dabar turėsime reikalų ir su meškėnu.

"Ubuntu 13.04" kūrėjai, kurdami naują operacinę sistemą, atsižvelgs ir į programinės platformos optimizaciją mobiliesiems įrenginiams, įskaitant nešiojamus kompiuterius ir planšetes, o taip pat televizorius ir netgi išmaniuosius telefonus. Ne veltui Mark Shuttleworth pasiūlė kūrėjams, kurie spalio pabaigoje važiuos į renginį Kopenhagoje (Danija), prigriebti su savimi planšetinį kompiuterį "Google Nexus 7" kaip tam tikrą etaloninį įrenginį, kuris bus naudojamas, kuriant naują operacinę sistemą. Preliminarios "Raring Ringtail" versijos pasirodys gruodžio 6 d. ir vasario 7 d. (alpha-versijos), kovo 7 d. (beta) ir balandžio 18 d. (release candidate).

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)

Susijusios žymos: