Kompanija "Sharp" didina taupių IGZO ekranų gamybą  (0)

Spalio 22 dieną naujienų agentūra "Reuters" pranešė, jog Japonijos "Sharp Corp" sparčiai didna IGZO ekranų gamybą. Tai bus ekranai, energijos sąnaudų požiūriu 5-10 kartų taupesni už įprastus LCD ekranus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

IGZO ekranai nuo LCD skirsis mažesniu storiu bei mažesnėmis energijos sąnaudomis, tad plonesni ir taupesni ekranai turėtų sulaukti nemažo susidomėjimo plataus vartojimo elektroninių įrenginių rinkoje. "Sharp" atstovai atvirauja, jog kontaktai su "Ultrabook" klasės kompiuterių gamintojais galėtų tapti kompanijos krizinio laikotarpio pabaigos garantu.

Žinia apie IGZO ekranų gamybos didinimą iš karto smarkiai pakėlė kompanijos akcijų kainą apie 11% - tai maksimalus japonų gamintojo šuolis per paskutinius du mėnėsius.

IGZO ekranai šiuo metu gaminami dviejuose "Sharp" fabrikuose. Vienas iš apkrautas "Apple" užsakymais, kur gaminami ekranai skirti planšetiniams kompiuteriams "Apple iPad" bei išmaniesiems telefonams "iPhone 5".

Pati kompanija teigia, kad IGZO suvartoja tik 10-20% tos energijos, kuri reikalinga įprastiems LCD ekranams. Tuom japonų produktas darosi žymiai patrauklesnis, ypač kalbant apie mobiliuosius įrenginius, kuriems ilgas autonominio darbo laikas yra esminis privalumas. Taip pat akcentuojama, kad IGZO ekranai yra skaidresni ir nereikalauja tokio intensyvaus LED pašvietimo, kaip įprasti LCD, o tai dar be energijos sąnaudų leidžia mažinti ir ekrano storį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobili.lt
Mobili.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: