„Android 4.2“ atnešė daugybę naujų funkcijų (Video)  (2)

Išmanusis telefonas „Nexus 4“ ir planšetinis kompiuteris „Nexus 10“ – tai ne šiaip sau nauji įrenginiai. Tai pirmieji įrenginiai, kurie dirbs su naujausia mobiliosios operacinės sistemos „Android“ versija. „Google“ ją vadina tiesiog „Android 4.2“ – „nauju Jelly Bean variantu“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kitais žodžiais tariant, platforma turi daug ką bendro su „Android 4.1“, tačiau pristato daug naujų funkcijų. Iš pradžių reikėtų paminėti „Miracast“ palaikymą – tai vaizdo ir garso perdavimo per Wi-Fi tinklus standartas. Jis leidžia tokiems įrenginiams, kaip „Nexus 4“, perduoti garsą ir vaizdą į televizorių (kažkas panašaus į „AirPlay“ technologiją, tačiau su daug platesniu industrinių standartų palaikymu). „Miracast“ priedėliai dabar egzistuojantiems televizoriams prekyboje turėtų pasirodyti jau greitai. „Google“ taip pat mano, jog jie kanuos žymiai mažiau, nei 100 $. Be to, „Miracast“ greitai bus integruotas į naujus televizorius – LG jau pažadėjo 2013 m. pristatyti tokius sprendimus. Žurnalistų iš portalo „The Verge“ teigimu, technologijos demonstracija „Android 4.2“ ir „Nexus 4“ sistemose veikė gerai, o „Google“ pareiškė, kad kiekvienas įrenginio virtualus ekranas galės veikti nepriklausomai. Tai reiškia, jog žaidimo dideliame ekrane metu telefono ar planšetės ekranas galės parodyti papildomos informacijos pateikimui (analogiškai kaip „Nintendo Wii U“ ar „Xbox SmartGlass"). Kita „Android 4.2“ naujove yra gestais pagrįsta sensorinė klaviatūra – vartotojas gali braukti pirštais tarp raidžių, o klaviatūra bandys išsiaiškinti, ką žmogus gando surinkti. Daugeliu atvejų tai primena „Swype“ technologiją, tačiau panašu, šis sprendimas veikia greičiau ir tiksliau, o žodžiai atvaizduojami virš pirštų, kad būtų galima lengviau sekti teksto rinkimo rezultatą. Funkcija gerai veikia su automatiniu „Google“ žodžių sufleriu („SwiftKey“ analogas), kuris siūlo tokių žodžių sąrašą: pavyzdžiui, renkant žodį „labas“, technologija pasiūlys „rytas“ (aišku, kaip tai veiks su lietuviškomis raidėmis, dar neaišku). Visa tai turėtų žymiai supaprastinti teksto rinkimo viena ranka procesą, tačiau „SwiftKey“ ir „Swype“ kūrėjai, vargu, ar tokia naujove labai apsidžiaugtų. „Google“ taip pat įdiegė naujų technologijų, kurios padės dirbti su kamera, panašiai kaip su „Street View“, o naujame panoraminio filmavimo režime, kuris vadinasi „Photo Sphere“, bus galima pamatyti tai, kas labai primins aplikaciją „Microsoft Photosynth“. Kameros aplikacija po pirmo kadro padarymo automatiškai fotografuos dar, kai tik kamera bus pasukama, o vėliau viskas bus sujungta į sudėtingą panoraminį vaizdą, kaip tą galima matyti tarnyboje „Street View“. Gauti vaizdai bus saugomi .JPG formatu su papildomu .XML failu, turinčiu papildomą informaciją.

Dar viena naujove "Android 4.2" tapo kelių vartotojų darbo vienu metu palaikymas – kiekvienas galės įdiegti savo aplikacijas, tarnybas, atlikti savus nustatymus bei atskirai saugoti savo duomenis. Technologija, beje, realizuota gana įdomiai: jei vienas vartotojas jau parsisiuntė aplikaciją, tai kitam ją reikės siųstis ir diegti atskirai. "Google" atstovai parodė žurnalistams žaidimo "Bad Piggies" darbą vienoje iš paskyrų su eile atvertų lygių, tuo tarpu persijungus prie kitos paskyros, ši aplikacija po staigaus įdiegimo buvo visiškai „šviežios būsenos“. Aplikacijos, persijungus prie kitos paskyros, dirba foniniu režimu ir gali atlikti kai kurias funkcijas, pavyzdžiui, atsinaujinti, tačiau iš esmės yra neaktyvios. Kitais žodžiais tariant, muzikos grotuvas nustos groti kūrinį, jei tik vartotojas persijungs prie kitos paskyros. Iš esmės, daugeliui vartotojų, kurie dalinasi su kitais vienu mobiliu įrenginiu, tai taps problemos sprendimu.


Nuo šiol "GMail" taps dar vienu duomenų šaltiniu balso tarnybai "Google Now", atsirado eilė patobulinimų. Pavyzdžiui, patobulinta pagalba, rezervuojant lėktuvų bilietus, rezervuojant vietas viešbučiuose ir restoranuose, rekomenduojant filmus ir muziką. Technologija "Photo Spot" tarnyboje "Google Now" pasufleruos įdomiausias vietas, kurias vertėtų nufotografuoti, jei vartotojas bus atitinkamoje vietoje.

Trumpai galima išvardinti tas naujoves, kurias bus galima rasti "Android 4.2":
  • "Photo Sphere" panoraminis filmavimas;
  • Gestais renkamas tekstas sensorinės klaviatūros pagalba;
  • Ekrano blokavimo patobulinimai (valdikliai ir tiesioginis prisijungimas prie kameros);
  • "GMail" pranešimų mastelio keitimas su galimybe performatuoti tekstą automatiškai;
  • Ekrano užsklandos "DayDream";
  • Specialios galimybės: trigubas paspaudimas, kad būtų padidintas ekranas, persukimas padidinimas dviem pirštais, balso įvestis ir navigacijos gestais režimais akliems vartotojams;
  • "Miracast" palaikymas, leidžiantis bevieliu būdu vaizdą/garsą išvestį į didelį ekraną;
  • "Google Now" dabar gali naudoti "GMail" kaip duomenų šaltinį; patobulinta galimybė rezervuoti bilietus, vietas viešbučiuose bei restoranuose, rekomenduoti filmus ir muziką, kiti patobulinimai.
„Android 4.2 Jelly Bean“ visų pirma bus įdiegta išmaniajame telefone „Nexus 4“ ir planšetiniame kompiuteryje „Nexus 10“, aišku, greitu metu pasirodys ir kituose mobiliuosiuose įrenginiuose, tokiuose kaip „Galaxy Nexus“ ir „Nexus 7“. Reikia tikėtis, kad ir kiti šiuolaikiniai „Android“ produktai gaus atnaujinimą kaip įmanoma greičiau. FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: