Oficialiai pristatyta "Intel 335" SSD serija, naudojanti 20 nm NAND lustus  (0)

Užvakar "Intel" pranešė, jog pradeda prekiauti savo pirmaisiais SSD kaupikliais, pagamintais naudojant 20 nm NAND flash atminties mikroschemas. Pastarosios buvo pradėtos gaminti dar praėjusių metų gruodžio mėnesį bendroje gamykloje su kompanija "Micron".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip ir buvo planuota, kol kas "Intel 335" serijos debiutantai neviršys 240 GB talpos, o mažesnės talpos atstovai prekyboje pasirodys kitų metų pradžioje. Kaupikliai pasižymi linijine 500 MB/s duomenų skaitymo ir 450 MB/s įrašymo sparta, tuo tarpu dirbant su atsitiktiniais 4 KB dydžio duomenų blokais šios serijos sparta, atitinkamai, siekia 42 000 ir 52 000 IOPS.

Sparta ir ilgaamžiškumas kaupiklių, sukurtų 20 nm atminties pagrindu, "Intel" atstovų teigimu, niekuo nesiskiria nuo 25 nm sprendimų. Nauja atmintis turi nemažai patobulinimų technologinio proceso lygmenyje, pvz aukštos dielektrinės konstantos panaudojimas (angl. high k/metal gate). Visa tai leidžia sukurti atminties celes su mažiausiu industrijoje plotu.

240 GB talpos "Intel 335" SSD kaupiklis JAV rinkoje bus siūlomas už 210 JAV dolerių. Neabejotinai, 2,5" formato kaupiklis palaiko SATA III 6.0 Gb/s sąsają.

Su kai kurių dabartiniu metu Lietuvos rinkoje prieinamų SSD kaupiklių parametrais ir testų rezultatais susipažinti galite šiame straipsnyje.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: