Atnaujintas "Google Art" mūsų dėmesiui siūlo jau 35 000 eksponatų (Video)  (0)

Po žymaus projekto "Google Art" atnaujinimo balandžio mėnesį daugiau nei 15 mln. žmonių visame pasaulyje susipažino su įvairiais paveikslais, skulptūromis, gatvės menu ir fotografijomis, kurios "Google" partnerių patalpintos internete. Dabar gi paieškos gigantas praneša, jog eksponatų kolekcija padidinta dar 10%, kadangi prie projekto prisidėjo dar 29 organizacijos iš 14 šalių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pristatytas tikrai platus spektras meno įstaigų, didelių ir mažų, žinomų ir ne mažiau tradicinių. Pavyzdžiui, Stambulo šiuolaikinio meno muziejus, Pietų Australijos Meno galerija, Italijos Palacijo Vekijo muziejus ir Prinstono universiteto kolekcija. Šį kartą kolekciją papildė ir ne tokie žymūs šaltiniai – Kanados Nacionalinis baletas, Peru Ikikolumbinis ar Kinijos dekoratyvinis menas.

Dabar bendras virtualioje galerijoje esančių eksponatų skaičius (puikios kokybės) siekia 35 tūkst. iš 180 skirtingų organizacijų. "Google" taip pat atnaujino tarnybą, pridėjusi palyginimo instrumentą į kairę nuo kiekvieno paveikslo. Tai leidžia palyginti autorių technikos pokyčius tam tikru laikotarpiu, analizuoti tendencijas skirtingose kultūrose, palyginti eskizus su galutiniu darbu ar vieno ir to paties vaizdo blokus.

Apžvelgti meno kūrinius galima ir "Art Project" esančios aplikacijos "Hangout" dėka. Birželio mėnesį "Google" pristatė vaizdo klipą, kuri demonstruoja šios funkcijos naudojimo procesą:


 

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: