"iPad mini" tapo eiliniu neremontuotinu "Apple" produktu  (14)

Portalo "iFixit" specialistų rankose atsidūrė naujausias "Apple" planšetinis kompiuteris "iPad mini". Kaip žinia, minėto portalo specialistai labai mėgsta viską ardyti, lygiai tą patį jie padarė ir su kompaktiškąja "Apple" planšete.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priminsime, jog "iPad mini" gavo 7,9“ įstrižainės (1024 x 768) ekraną su IPS matrica, dviejų branduolių procesorių "Apple A5", "FaceTime HD" vaizdo kamerą priekinėje dalyje, taip pat 5 MP raiškos "iSight" kamerą nugarinėje dalyje, Wi-Fi 802.11a/b/g/n ir Bluetooth 4.0 bevielio ryšio modulius, eilę jutiklių bei naujausią duomenų perdavimo sąsają "Lightning". Duomenų kaupiklio talpa svyruoja nuo 16, 32 ir 64 GB. "iPad mini" viduje "iFixit" „skrodikai“ rado Wi-Fi modulį "Murata 339S0171", NAND "Flash" atminties mikroschemą "Hynix H2JTDG8UD2MBR", du valdiklius "Broadcom BCM5976C0KUB6G" ir garso apdorojimo lustą "Cirrus Logic 338S1116".

Teigiama, jog "iPad mini" ekranas nesulipdytas su apsauginiu stiklu, o tai leidžia šiuos komponentus keisti atskirai. Be to, akumuliatorius neprilituotas prie sisteminės plokštės ir kitų planšetės elementų. Tačiau čia visi pliusai ir baigiasi.

Pažymima, kad "iPad mini" remontas bus labai apsunkintas dėl labai didelio kiekio lipnios medžiagos, kuri laiko pagrindinę plokštę, kamerą, kabelius ir kitus komponentus. Elementų demontažas  taip pat labai apsunkintas dėl labai smulkių montavimo elementų (tame tarpe ir užslėptų) naudojimo.

Iš esmės, "iPad mini" „remontuojamumas“ įvertintas 2 balais iš 10. Tai yra lygiai tiek pat, kiek surinko naujasis nešiojamas kompiuteris "MacBook Pro" su 13,3“ įstrižainės "Retina" ekranu.

 

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: