„Valve“ ir toliau išsako kritiką „Windows 8“ OS, pabrėždami „Linux“ gyvybiškumą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2012-11-05 16:32
Iniciatyva tikrai gera, tik gaila, kad jie savo steam klientą taip vėlai pradėjo kurti. Juk ant win jau seniai jis yra.
Crsimson 2012-11-05 17:18
tai ant windows viskas jau seniai yra... o būtent ubuntu pasidarė panaši i šiuolaikinę os dar visai neseniai
edgarasl 2012-11-05 17:22
Aš visada buvau už Linux ir manau kai kurios distribucijos jau išaugo "community" lygį ir jau laikas iš jų reikalauti kokybės. Šitoj zonoj atsidūrė ir Ubuntu, dar Mint. Reikia kelti OS kokybę, nes kai kurie bugai eina iš versijos į versiją. P.S. Kažkur skaičiau, kad Left 4 Dead ant linux (distribucijos nežinau) traukia 30fps daugiau, negu analogiškos komplektacijos pc su win 7
faktas 2012-11-05 17:39
Manau, Linux populiarumą riboja vos kelios kompanijos - Adobe, Autodesk ir stambieji žaidimų kūrėjai. Jei ne jie, Windows atsidurtų pavojuje. O į Ubuntu komandą būtina priimti jaunų, šiuolaikiškų žmonių.
Evaldas 2012-11-05 17:43
Riboja ir MS ofisas. Taip, Libre Office geras pakaitalas, bet nesuderinamumo bėdų dar yra
faktas 2012-11-05 17:54
Nepaisant kai kurių funkcionalumo apribojimų, kurie reikalingi labiau tik specifinėse srityse dirbantiems žmonėms, Libre Office turi tik vieną trūkumą - baisią vartotojo sąsają. Ji atbaido daugumą žmonių. Jei sutvarkytų UI, tai daugumai MS Office išvis nerūpėtų, ypač kai tiek kainuoja.
TheShlicker 2012-11-05 19:12
Tikrai? Niekas nesuprantat kodėl "Valve" taip elgiasi? Juk tai spaudimas Microsoft kompanijai dėl jų naujosios galimybės žaisti XBOX360 žaidimus "Windows 8" operacinėje sistemoje, todėl jie persimeta į kitą augančią rinką, "Linux" kur jie neturės konkurentų, tokiu būdu galės susirasti daug naujų žaidimų pirkėjų ir dar daugiau užsidirbti.
KeeperMustDie 2012-11-05 20:59
. Šiaip labai negražus konkurentu drabstymas purvais, už tokį ir į teismą galima paduoti...
infoguru 2012-11-05 21:45
Nei drabstė nei ką. Pasakė kaip yra ir tiek. Nereikia čia karščiuotis.
teraxas 2012-11-05 22:02
. Visai nesupratau, kodėl šitai pateikei kaip kokią siaubingą samokslo teoriją... Kita problemėlė, kad visa Steam vartotojo sąsaja nepritaikyta Win8, bet tai iš esmės tik krūva papildomo darbo dizaineriams bei programuotojams ir tiek... Žinoma tai irgi bjauru, bet ką padarysi.
kestutisz 2012-11-05 22:34
Iki tol daugybė kitų konkurentų su savo žaidimais netrukdė Win aplikoje, o tik atsirado MS parduotuvė ir basta, persimetė Linux. Manau kur kas realiau, kad pradėjo galvoti jei jau reikia įdėti daug darbo pritaikymui Win8 tai geriau tą energiją panaudoti Linux aplinkai, gal vėliau net susikurti nuosavą Linux distribuciją iš cd/usb ar tiesiai iš interneto kraunančią Steam aplinką - t.y. PC paversti žaidimų konsole, ir visiškai dzin turi jis Linux/Win/Mac ad dar kažką.
blizzard 2012-11-05 22:47
Man asmeniškai 2010 metų office vartotojo sąsaja atrodo tragiškai.. 2003 metų office atrodo gražiausiai ir patogiausia viską valdyti. Deja dėl libre office pritariu, vartotojo sąsaja ne kažką
Shinigami 2012-11-05 23:43
Pritariu, kad LibreOffice turi baisia vartotojo sąsaja ir ten ne atrodo, kad kažkas norėtų ją keisti. O dėl nesuderinamumo, tai ne aišku kas jas turėtu spresti MS office dokumentu formatas turi autorinių apribojimu ir ne aišku ar viskas apie ji yra viešai paskelbta. Dėl ko atviro kodo programos greičiausiai ir negali pilnai atvaizduoti MS office dokumentų. O kitos komercinės programos kurios atveria MS office failus tinkamai, naudoja MS pateiktas uždaras bibliotekas kurios yra skirtos tik win sistemai. Todėl LibreOffice jų negali naudoti. Ir dar viena bėda su LibreOffice yra ta, kad kompiuterio ekrane joje esantys paveikslėliai atrodo prasčiau nei yra iš tiesų, nors atspausdinus atrodo gerai.
Kilgoras Trautas 2012-11-06 00:06
Nemanau, kad kažkas kažką stumia ar drabsto purvais. Paprasčiausiai, kaip Valve išsireiškė, - "dėl uždaros windows8 programų ekosistemos"( MS kuria savą programų platinimo sistemą Windows Store). Todėl, Valve ir kiti programų platintojai tampa MS įkaitais ir Valve požiūrių win8, savaime, tampa prasta platforma jų žaidimams. Akivaizdu, Valve tuo labai susirūpino ir galimas dalykas, kad ateity keliai gali ir išsiskirti. Aišku jei Valve turės alternatyvą, o MS pasirodys, kad jų win8 platformai kuriama per mažai žaidimų, Valve turės galimybe pasiderėti geresnių sąlygų platinimui per Windows Store. p.s. O kaip pagal tave galima konkuruoti windows platformoje su M$? p.p.s Čia labai geras pavyzdys kitiems developeriams kaip yra gerai sėdėti ant M$ "adatos". Atsikeli viena ryta ir pamatai, kad tavo biznio nebėra. p.p.p.s. Kiek pamenu anksčiau Apple siūlėsi nupirkti Valve už nemaža kainą, o dabar manau ta kaina būtu tikrai mažesnė.
zamzungas 2012-11-06 02:29
Manau MS store kenksminga tik savo parduotuves turintiems developeriams, bet žinoma tokių jau nemažai, kita vertus, nesvarbu per kokią parduotuvę vyksta prekybą, developeriai vistiek gaus pajamas už pardavimusiš kurių vieną kita procentėli nurėš MS, o visi smulkus developeriai pagaliau gauna galimybę sudėti savo produktus į vieną lentyną su didžiaisisias, kas taip pat patogiau ir vartotojams, o gigantai, kiek pabūgo, kad nuo šiol pirkėjai matys turini pateikiamą ne vien jų (aka Origin), bet ir gretimai rasis konkurentu bei kažkokių smulkių develporių produktai.
Pumper 2012-11-06 08:18
Turi omeny MS, bet realiai pasakoji apie Steam, kur jau seniausiai tie visi indie gali savo žaidimus pardavinėti.
infoguru 2012-11-06 09:07
Panašu, kad šneka nei softo kūręs, nei el-parduotuvės turėjęs nes užmiršta keletą paprastų dalykų: 1. Windows ekosistemai programinės įrangus prikurta daugiau negu reikia, todėl smulkiems developeriams nelabai ten yra ką veikti, nes softo kaina turi būti labai žema, t.y. praktiškai kalbant forFREE. Taip sakant rinka yra įsisotinusi ir stagnavusi. 2.Smulkus developeris geriau kurs Web arba mobile programinę įrangą kur rinka auganti ir dinamiška. Paradoksalu, tačiau kuo daugiau platformų - tuo developeriui geriau nes tuo daugiau darbo, o kuo daugiau darbo tuo daugiau atostogų Karibuose 3. Stambus, save gerbiantis developeris yra gerai žinomas ir turi savigarbos turėti savo el. parduotuvę, kur gali viską pateikti taip kaip jam reikia. Koks tikslas dalintis pelnu su kažkuo kai ir taip esi žinomas? O kas tokiems kaip Valve nepatinka, tai be abejonės, kad Microsoft pasinaudodamas savo nešvariu monopoliu primetinėja tiek gamintojams tiek vartotojams žaidimo taisykles ir bando pačiu akiplėšiškiausiu būdu nuo softo gamintojų atsirėžti jų pelno dalį į tai neįdėjęs praktiškai nei cento.
KeeperMustDie 2012-11-06 09:25
Būtent į ką ir taikosi "Microsoft store"(ar kaip ten), kur žaidimai arba programos gali būti rašomos naudojant HTML/js ir paleistos ant PC/Planšetų/Phone'ų - bet Valve nenori prarasti nei cento ir pasinaudodama savo nešvariu monopoliu primetinėja tiek gamintojams tiek vartotojams žaidimo taisykles ir bando pačiu akiplėšiškiausiu būdu nuo softo gamintojų atsirėžti jų pelno dalį į tai neįdėjęs praktiškai nei cento.
kroitus 2012-11-06 09:44
Tikrai kiekvienas? Čia girdėjau gandus, kad norint praeiti tą sertifikavimą reikia ne tik reikalavimus atitikt, bet ir nemažai pinigų sumokėt. Ypač jei programa nepraeina iš pirmo karto. Aišku, čia aš taip kažkur skaičiau. Nežinau, kiek tiesos.
Pumper 2012-11-06 10:03
Ir prieš Greenlight pilna idie geimų buvo (pats prieš du metus kelis nusipirkau). Ta sistema buvo padaryta, kad į Steam parduotuvę nebebūtų dedami visokie žaidimėliai, kurių niekas neperka, nes Greenlight visa esmė ir yra tame, kad pirma žmonės turi nubalsuoti už žaidimus, kuriuos pirktų ir tik tada tie žaidimai gali būti įkeliami į Steam.