"Interactive Light Painting", arba "skrenda, skrenda pienės" (Video)  (0)

Jie Qi iš Masačiusetso technologijų instituto (MIT, JAV) media laboratorijos sukūrė interaktyvų paveikslą, kuris vaizduoja pienių lauką. Papūskite – ir „parašiutai“ pakils, vėliau nusileis ir suteiks gyvybę naujiems augalams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Popierius, elektronika ir dar keletas menininkų naudojamų priemonių – štai kaip atrodo menas skaitmeniniame amžiuje. Kažką panašaus, beje, 2009 m. buvo sukūrusi Londone esanti studija "Sennep", kuri savo projektą skyrė Viktorijos ir Alberto muziejui (D. Britanija).


„Mane domina klausimai, kurie kyla naudojant elektronines schemas ir programavimą kaip žaliavą, kuriant meną, ypatingai šių technologijų ir  medžiagų stebuklingos galimybės, o taip pat jų poveikis estetiniam šiuolaikinių technologijų suvokimui“, paaiškino ponia Jie Qi.

Iš pradžių į pagalbą buvo pasitelktas kaligrafas John Clifford, su kuriuo menininkė nupiešė pienių lauką. Žiedai buvo iliuminuoti geltonai šviesos diodais, o galvutės su sėklomis – baltais. Žiūrovas tiesiog įdomumo dėlei pūsdavo į pienes, tačiau iš nuostabos sustingdavo, kai paveikslas atgydavo. Jis nežinojo, jog į kiekvienos pienės galvutę įmontuotas mikrofonas, kuris fiksuoja išpučiamo oro garsą.

„Šviesos diodai elgiasi tarsi programuojama kaukė“, – teigė menininkė. Iš kitų jos kūrinių galima išskirti savaime susidedantį origami ir darbą Animated Vines: susitraukiančios lianos, kurios vengia žmonių. Apie šiuos du projektus žiūrėkite tolesniuose video:




FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)