„Apple“ ir HTC susitarė nebesipešti  (0)

„Apple“ ir „Android“ termobranduoliniame kare, kaip jį pavadino velionis Steve'as Jobsas, bent vienas frontas uždarytas: kultinių „iPad“ ir „iPhone“ gamintojai pasirašė taikos sutartį su konkurentais iš Taivanio HTC. Bet karas su kitais mobiliosios pramonės atstovais vyksta kaip visuomet, rašo „Economic Times“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie taikos susitarimą buvo pranešta vėlyvą šeštadienio vakarą – bendrovių atstovai pareiškė, kad susitarė nutraukti virtinę tarpusavio teismo bylų, kurios kaip grybai po lietaus tai vienoje, tai kitoje valstybėje pradėjo dygti prieš dvejus metus, kuomet „Apple“ apkaltino HTC nukopijavus „iPhone“. Bendrovės skelbia, kad taikos sutartyje numatytas ir dešimties metų trukmės licencinis susitarimas, suteikiantis teisę naudotis esamomis ir būsimomis abiejų bendrovių patentuotomis technologijomis.

Bendrovės finansinių susitarimo sąlygų neskelbia, bet manoma, kad HTC susimokėjo „Apple“ už ramybę. HTC nemano, kad susitarimas turės „neigiamos materialios įtakos bendrovės finansams“, - sakė Taivanio bendrovės atstovė spaudai Sally Julien.

Šis susitarimas – tai pirmas kartas, kai „Apple“ ryžosi pasirašyti taikos sutartį su „Android“ įrenginių gamintojais. „Google“ kuriama operacinė sistema labai sparčiai užėmė didžiąją dalį išmaniųjų telefonų rinkos ir kelia grėsmę „Apple“ pozicijai mobiliųjų įrenginių versle. Kiti teisiniai mūšiai tarp „Apple“ ir kitų „Android“ įrenginių gamintojų – taip pat kur kas svarbesni susirėmimai su „Samsung“ - vyksta kaip ir anksčiau.

Visgi „Apple“ sutikimas pasirašyti taikos sutartį su „Android“ įrenginių gamintoju gali būti interpretuojamas kaip ženklas, kad S. Jobso įpėdinis Timas Cookas yra pasiryžęs nutraukti resursus, dėmesį ir laiką atimančius teisinius mūšius. Praeityje „Apple“ vadovybė labai griežtai pasisakydavo apie bendroves, kurios, jų manymu, yra technologiniai vagys.

„Tai – pirmas svarbus susitaikymo ženklas išmaniųjų telefonų kare“, - sakė teisininkų kontoros „McAndrews Held & Malloy“ patentinės teisės specialistas Christopheris V. Carani.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(11)
(0)
(14)

Komentarai (0)