„Acer C7 Chromebook“ nešiojamasis kompiuteris kainuoja tik 200 JAV dolerių (Video)  (4)

Visai neseniai Pietų Korėjos elektronikos milžinas „Samsung“ pristatė savo „Chromebook“ tipo nešiojamąjį kompiuterį, kuris kainuoja gana mažai, tiksliau 250 JAV dolerių. Konkurentas „Acer“, tuo tarpu, žengė dar toliau ir panašų įrenginį pristato už viso labo 200 JAV dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Acer C7“ vardą turintis „Chromebook“ tipo nešiojamasis kompiuteris turi 11,6 colio įstrižainės, 1366x768 taškų raiškos ekraną. Tiesa, skirtingai nei „Samsung“, savo nešiojamajame panaudoję „ARM“ architektūros procesorių bei mažos talpos kietosios būsenos kaupiklį (angl. solid state drive), „Acer“ čia naudoja dviejų branduolių „Intel Celeron 847“ lustą ir įprastą kietąjį diską.

Nešiojamasis kompiuteris taipogi pasižymi 2GB talpos darbine atminti, turi minėtą įprastą mechaninį 320GB talpos kietąjį diską, „WiFi“ bevielę jungtį bei tiek HDMI, tiek VGA vaizdo išvestis. Kompiuteris taip pat gali pasigirti viso dydžio klaviatūra ir puikiu prisilietimui jautriu langeliu (angl. trackpad), o ir sveria jis nedaug – apie 1,3 kilogramo.

Problema yra tik tai, jog, pasak „Google“, naudojant „Chrome“ operacinę sistemą, „Acer C7“ nešiojamuoju bus galima naudotis tik 3.5 valandos, eikvojant vien tik baterijos syvus. Tai yra net trimis valandomis mažiau, nei siūlo minėtas „Samsung Chromebook“ nešiojamasis už 250 JAV dolerių.

Nepaisant visko, „Acer C 7 Chromebook“ 200 JAV dolerių kaina yra tikrai viliojanti, o ir tas faktas, jog nešiojamąjį kompiuterį varo „Intel“ lustas veikiausiai reiškia, jog šiek tiek nagingesni kompiuterių naudotojai vietoje iškart įdiegtos „Chrome OS“ galės įsidiegti „Microsoft Windows“ ar kitą operacinę sistemą, kas Acer pasiūlymą daro dar patrauklesnį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(25)
(0)
(14)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: